Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi szükséges a volánnál ha...

Mi szükséges a volánnál ha számlát szeretnék a buszjegyről?

Figyelt kérdés
Fel kell mutatni valami iratot vagy csak név cím bediktálása elég? Előre meg kell vennem a jegyemet és számlát kérni, több volántársasággal is utaznom kell s csak ezért nem akarok felutazni Budapestre. Lehet úgy hogy valaki más veszi meg helyettem a saját vagy az én nevemre?
2013. febr. 4. 21:44
 1/3 Tubarózsa ***** válasza:

Szia!

Nem kell semmit felmutatni, csak bediktálod a nevet és címet. Célszerű még a jegyvétel elött jelezni, h kérsz számlát a söförnek/pénztárosnak. Más is kérhet számlát a nevedre.

2013. febr. 4. 23:44
 2/3 anonim ***** válasza:
51%

A buszjegyet két helyen veheted meg: alapvetően a sofőrtől, illetve 1-2 városban előre is pénztárnál. A számlát mindig akkor és ott kapod, ahol a jegyet veszed.

Fontos, hogy először azzal kezdj, hogy számlát kérsz, és csak utána mondd, hogy hova is utazol és milyen típusú (egész, diák stb.) jegyet kérsz.

A pénztárnál megkérdezik, hogy milyen névre és címre kéred a számlát, amit egyszerűen bediktálsz, nem kell hozzá semmi irat. Ha valami nagyon bonyolult cégnév vagy címről van szó, amit nehézkes lehet bediktálni, akkor kinyomtatva odaadhatod, hogy arról másolják.

Sofőrnél több eset is lehetséges:

1. Ahogy a pénztárnál, bediktálod az adatokat (név és cím).

2. Megírja az ő részét, de megkér, hogy ott azonnal Te töltsd ki a nevet és címet. Ezzel is időt spórol meg, hiszen ez gyorsabb, mintha diktálnál.

3. Nem ad azonnal számlát, csak jegyet, és megbeszélés szerint valamely állomáson, ahol lesz idő, vagy ha végigmész a végállomásig, akkor ott a jegy segítségével megírjátok.

Fentiek azért vannak, mert a számlaírás lassú, és közben meg jellemzően várnak mögötted.

Utólagos (pl. az utazás másnapján stb.) számlaírás nincs, csak egészen speciális esetben. Szóval azt az utazás alatt le kell rendezni.

Hogy ki kéri, és milyen névre az lényegtelen, szabad a pálya.

2013. febr. 5. 00:09
 3/3 anonim válasza:

Most megleptek engem a mavnal adoszammal is, amit persze nem tudtam. Azzal is keszulj a biztonsag kedveert. :)

Bar a kerdes ota eltelt egy kis ido ugy latom. :)

2018. aug. 12. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!