Budapestről Egerbe (EKF) hogy jutok el a legegyszerűbben?
Szerintem az egyéni döntés, hogy kinek mi jobb, a vonatnak vannak az általános előnyei, hogy lehet rajta pisilni, mászkálni, elfér mindened (vagy nem).
Néhány éve még a minden fánál megállós vonat járt csak Eger és Bp között, azt utáltam, késett, sok volt a menetidő, Füzesabony után mindenhol 50 nénike meg cigány szállt fel-le, kb. az ember ölébe is beleültek, rágyújtottak....
Plusz Pesten a Keleti másik végére elmászni, felmászni a vonatra, Egerben pedig szintén a nem belvárosi állomásról vándorolni.
A mostanit még nem próbáltam, ezek már papíron 1:50 alatt mennek és csak ritkán állnak meg.
Én általában expressz busszal jártam, Pesten a fedett pályaudvaron fel, fűtött/légkondis buszon begubózni az ablak mellé, még wifi is van, Egerben belvárosban le, nem késik és 1:45 alatt ott van.
12. válaszolónak üzenem nem kötekkedésből, hogy a vonaton a fűtés okkal de sokkal hatékonyabb, mint a buszon. Amennyiben nincs fűtés az csakis a MÁV hibája, hogy nem sorozzák ki a hibás kocsit, későn kapcsolják be a fűtést, ennek 2 oka van: későn kap mozdonyt, vagy a másik, hogy a kalauz ba..a bekapcsolni a fűtést!
Személyes tapasztalat: buszon szinte mindig elviselhető a kabát, vonaton már sokszor a póló is elegendő!
A mai vonatok már biztos jobbak, most Pest környékén ingázok és itt a vasút veri a buszt (mondjuk késés szempontjából sz@r).
Régen az egri vonatok borzasztóak voltak, akkoriban kb. a legsz@rabb szerelvények jártak arra, nemhogy fűtés nem volt még az ablakot se lehetett bezárni, minden tiszta retek..
Mostanában át akarják szoktatni a népet vonatra, márpedig a vadiúj expresszbuszokkal csak kényelmes vonatok versenyezhetnek. Mondjuk pl. barátnőm a százéves, széteső, késő vonaton jobban szeretett járni, mint buszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!