Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kedvezményes jegyek érvényes...

Kedvezményes jegyek érvényes nemzetközi vonatokra is?

Figyelt kérdés

Az 50%os diák jegy.

Előre is köszi

2013. jan. 27. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a magyar szakaszon utazol, akkor igen. Ha átléped a határt, akkor az egész útra nem érvényes a kedvezményed. Ezért csináltam én azt régen, mikor még volt közalkalmazotti kedvezményem, hogy ha külföldre mentem, megváltottam elővételben a hátárállomástól a jegyet vagy végig, vagy a következő legközelebbi külföldi állomásig, és a magyar szakaszon 50 %-os kedvezménnyel utaztam, a külföldin meg az ottani tarifával. Ez akkor többnyire megérte, de ma már annyira kedvezményesek a nemzetközi tarifák is, hogy nem biztos, hogy megéri ezzel szórakozni.
2013. jan. 27. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem. De az előző jól mondta. Például, ha Bp-Bécs távot akarsz megtenni, akkor a magyarországi szakaszon érvényes a kedvezményed akkor is, ha más ország kocsijával utazol.

Nézd meg, hogy ahova menni akarsz, ott létezik-e diákkedvezmény, ha igen, akkor váltsd ki a nemzetközi diákigazolványt! Egyébként, tapasztalatom szerint a külföldi vasúttársaságoknál sokféle kedvezmény létezik. Például olyan, hogy mondjuk, ha hétvége is beleesik az utazásba, akkor az kedvezményes, vagy bizonyos táv felett, vagy adott időszakban.

2013. jan. 27. 16:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak belföldön utazol nemzetközi vonattal, akkor igen, érvényes.

Ha külföldre utaznál, akkor a teljes utazásra nemzetközi jegyet kell venned és ez esetben nincs diákkedvezmény. Az sem működik, hogy a határig váltod meg a belföldi jegyet és onnan nemzetközivel utazol - hacsak nem szállsz át. Máskülönben büntetést kockáztatsz.

2013. jan. 27. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!