Ráhajthat-e a vasuti átjáróra, ha azon torlódás miatt meg kell álnia? a) Igen b) Nem
Mindenképpen B. Nekünk azt is tanították, hogy vasúti átjáróban váltani sem szabad, nehogy pont ott romoljon el vagy szúrd el a váltást. Vannak már 160 km/h-s vonalak is, ott nem véletlenül van mindenütt aluljáró a gyalogosoknak.
Ez a sínek mentén elszaladás és vonatnak integetés jó ötlet, én még nem gondoltam rá. Ha az ember nem is tudja a szabályos megállj-jelzést, ha a vonatvezető egy rémült, hadonászó embert lát rohanni a pálya mellett, remélhetőleg kapcsol (azt ő is tudja, hogy átjáró lesz, ha nem belátható is).
Egyébként beláthatatlan átjáróknál ki is teszik a lassújelet a vonatnak (attól még nem tud megállni, de ez is segít). Ha ketten vagyunk, lehet két irányba szaladni - meg ugye ha torlódás van, akkor más is van ott, szerintem ilyenkor mindenképp segítséget kell nyújtani. A háromszög keresgélésével sem foglalkoznék, egy színes ruhadarab is segíthet.
Sose kerüljek ilyen helyzetbe, de azért jó ezeket előre átgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!