Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ráhajthat-e a vasuti átjáróra,...

Jimmyxy kérdése:

Ráhajthat-e a vasuti átjáróra, ha azon torlódás miatt meg kell álnia? a) Igen b) Nem

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 14:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen B. Nekünk azt is tanították, hogy vasúti átjáróban váltani sem szabad, nehogy pont ott romoljon el vagy szúrd el a váltást. Vannak már 160 km/h-s vonalak is, ott nem véletlenül van mindenütt aluljáró a gyalogosoknak.

Ez a sínek mentén elszaladás és vonatnak integetés jó ötlet, én még nem gondoltam rá. Ha az ember nem is tudja a szabályos megállj-jelzést, ha a vonatvezető egy rémült, hadonászó embert lát rohanni a pálya mellett, remélhetőleg kapcsol (azt ő is tudja, hogy átjáró lesz, ha nem belátható is).

Egyébként beláthatatlan átjáróknál ki is teszik a lassújelet a vonatnak (attól még nem tud megállni, de ez is segít). Ha ketten vagyunk, lehet két irányba szaladni - meg ugye ha torlódás van, akkor más is van ott, szerintem ilyenkor mindenképp segítséget kell nyújtani. A háromszög keresgélésével sem foglalkoznék, egy színes ruhadarab is segíthet.

Sose kerüljek ilyen helyzetbe, de azért jó ezeket előre átgondolni.

2013. jan. 4. 11:07
 12/12 MrPifta ***** válasza:
még egy egyszerű útkereszteződésbe sem szabad behajtani, ha nem 100%, hogy ki tudsz onnan jönni. Egy vasúti átjáróban, ahol 160-nal közlekedő, fékezni alig tudó vonat is jöhet, pláne nem
2013. jan. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!