Budapest déli helyett a keletibe?

Hát nem a vonattal van itt a gond, hanem a jeggyel. Tehát megy innen vonat közvetlenül a keletibe, csak az én jegyem a délibe szól. Tehát ha vennék egy jegyet Kelenföldről a keletibe nem kötnének belém igaz? Mert ugye a délibe szóló jegy Kelenföldre még érvényes. :D
(gondolom itt már a régi jeggyel variálni nem lehet)

NEM KELL KÜLÖN JEGYET VENNI!!!
A Délibe szóló jegy érvényes a Keletibe is! És fordítva is!

ebben én nem lennék olyan biztos, de nem értem minek annyit variálni, ott a metró oszt kész, vagy szálljon ki kelenföldnél és menjen át busszal.
de vissza is cserélheti a jegyet és adnak egy másikat ami jó lesz oda.

Attól, hogy te nem vagy biztos, és inkább metróznál, a jegye még érvényes a Délibe és a Keletibe is.
Kösz, hogy nem vonod kétségbe.
Köszönöm a válaszokat.
Metrózni semmi kép sem metróznék, mert akkor maximum vennék itt egy jegyet ami oda-vissza 400 forint.
De én elhiszem, hogy érvényes mind a 2 helyre, mert ahogy néztem a jegyárakat ugyan annyiba kerül mind a 2 helyre, tehát ebből gondolom, hogy jó lesz a keletibe is. Max a kaller kötekedhet ha nagyon akar. :D

Szerintem meg tökmindegy, hiszen a jegyet távolságra adják nem viszonylatra!
Attól is függ, hogy merről érkezel Budapestre, de nincs akkora távolság a két pályaudvar között, ami miatt új jegyet kellene venni!
A példa kedvéért megnéztem a Siófok-Budapest-Déli, és a Siófok-Budapest-Keleti menetrendet is az ELVIRA-n, mindkét útra 115 km távolságot ír!
A kalauz a vonaton, vagy a pénztáros az állomáson biztos hitelesebb tájékoztatást ad. Ha viszont ragaszkodsz a Kelenföldi leszálláshoz, akkor onnan a 7E busszal egyszerűen eljuthatsz a Keletihez 320 Ft-ért.

A jegyet viszonylatra adják.
Ennek ellenére a vasút nem teljesen hülye ezért DÍJSZABÁSILAG a Kelenföld-Déli és a Kelenföld-Keleti távolságot is 4-4 km-nek számolják, holott előbbi 4 km utóbbi majdnem 20 km valójában.
De mivel díjszabásilag a budapesti fejállomások (keleti, déli nyugati) egy állomásnak minősülnek, így a Kelenföldről délibe szóló jegy érvényes keletibe és fordítva is.
Ez a rejtély kulcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!