Miért van az, hogy a vonatok amik eddig a déliből indultak, vagy oda érkeztek, azok most a keletiből indulnak, ill. oda érkeznek?
Szombathelyi nem, de a pécsiek át lettek helyezve.
Így döntöttek az illetékesek.
Én is úgy hallottam hogy a felújítás miatt rakták át őket oda, mert ha készen lesznek akkor a több vonat miatt csak akadályozni fogják egymást és elsem fognak férni.
Egyik ismerősöm szerint azért pont a pécsieket ették át oda, mert valami olyasmit mondtak hogy azt a vonalat jobban áttudják állítani a keleti vágányára mint ha mást tennének át oda, vagy mittudomén. Elég nagy marhaság ez szerintem, de ez van ezt kell szeretni.....
Nem inkàbb arról van szó, hogy eddig a Délibe voltak száműzve a pécsi IC-k a Keletiből? Az alapkoncepció ugyanis az, hogy az IC és nemzetközi vonatok a Budapesten történő átutazást segítendő, lehetőleg mind a Keletibe érkezzenek és onnan is induljanak. Ez alól csak a Cegléd felől érkező IC-k kivételek, mert a körvasúton jó 20-30 perc pluszt jelentene, ha a Nyugati helyett a Keleti lenne a végállomásuk, miközben Zugló megállóhelytől helyi közlekedéssel csak 10 perc a Keleti...
Ezen kívül ha elkészül a Kelenföld-Tárnok szakasz kapacitásbővítése, akkor elméletileg sűríthetők lesznek a járatok Martonvásár-Székesfehérvár és Százhalombatta-Pusztaszabolcs felé is, ami miatt a Déliben valóban lehetnek kapacitásproblémák.
Én csak azt nem értem, hová szuszakolták be a pécsi IC-ket, ha anno pl. a kunszentmiklós-kelebiai vonatokat kapacitáshiányra hivatkozva terelték és terelik részben ma is Kőbánya-Kispestre? Ennyit számítana az, hogy több lett az elmúlt évek során az inga- és motorvonat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!