Ilyen létezik? A BKV pofátlansága határtalan.
Ma kaptam egy levelet a BKV_tól, hogy fizessek be egy rakás pénzt, mert állítólag megbüntettek a diákigazolványom alapján
Az egy dolog, hogy 1,5 éve nincs érvényes diákom, mert már nem tanulok, de nem is járok bkv-val, mert gyakorlatilag a munkahelyem mellett lakom.
A Diák száma alapján csak arra tudok gondolni, hogy a kb 2 évvel ezelőtt elhagyott diákom új gazdára lelt, de matrica tuti nincs rajta. (Ezért nem is csináltattam újat, mert már nem járt, csak gondoltam használom, amíg jó rajta a matrica)
Büntethetnek ezek lejárt diák alapján? Nem személyit kéne kérnie? Nem tűnt fel nekik, hogy nem az van a képen?
Most mit csináljak?
Bizonyítsd be, hogy nem a tiedé a diákigazolvány.
Utólag viszont könnyű okosnak lenni, ha már elhagytad, akkor be kell jelenteni, így nem tudtak téged megbüntetni.
Viszont lenne egy kérdésem: mikori a dátum? Mert évek után is elővesznek, ha nem fizetsz. Azt, hogy hogyan értesítenek, azt viszont nem tudom, mert én, még sosem voltam ilyen helyzetben.
Van nyoma annak, hogy elhagytad a diákod? (esetleg vele együtt más iratokat is és van róla rendőrségi bejelentés)
Mert akkor már jobb helyzetben van. Így tudsz panaszt tenni, hogy az adataiddal illetéktelenek éltek vissza, ilyenkor nem tudom, hogy a hamis/lejárt diákot nem a bkv vonja-e be, mert akkor a rajta lévő fénykép is sokat elárulna.
Nem jelentettem be, hogy elhagytam, mert egyébként is lejárt (megszűnt a jogviszonyom, nem kaptam rá matricát) és volt előtte is, hogy elhagytam, de a kutya nem kérte, csináltak egy újat, és kész.
De ami igazán érdekel, lejárt diák alapján felvett adatokkal büntethetnek?
Mert simán igazolja a volt sulim, hogy évek óta nincs jogviszonyom.
És akkor én mit tudok tenni?
Ki tudja mennyi büntetés jön még miatta. Megkérdeztem, nem kell bejelenteni, ha elhagyod.
Mit csináljak?
Rendben, mindenképp írok nekik!
Kicsit gázos lenne, ha jön még 10 ilyen, mindet kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!