Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy teheti meg a BKV, hogy...

Hogy teheti meg a BKV, hogy csak úgy kihagy egy-egy buszjáratot?

Figyelt kérdés
2012. nov. 27. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

1. Ha feltűnne milyen a járművek állapota, ezt nem kérdeznéd.

2. Ha éppen lerobban egy jármű, nincs a seggében azonnal a pótló, oda kell érnie.

2012. nov. 27. 22:53
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
3. Simán. BP tömegközlekedési szempontból elég jól le van fedve, pár perc gyaloglással van alternatíva az esetek 90%-ában.
2012. nov. 27. 23:18
 3/9 anonim ***** válasza:
40%

Ez kérdés? Örülj inkább neki, hogy bkv busszal járhatsz. Pest melletti településről Volán busszal bejárni kész agyrém! Óránként közelekedik, na és ha az kimarad, vagy korábban jön!(már kocsival járok a villamosig)

Amúgy meg a bkv-nál pont beleszarnak ebbe! Abba is beleszarnak, hogy van vagy 80 milliárdos adósságuk, közben persze minden évben kisegítik őket vagy 30 milliárddal ugyanennyi állami támogatás mellett, úgy hogy a járműveket a főváros veszi, nem a cég! Gyalázat!

Úgyhogy pont nem fogja őket érdekelni, ha kimarad egy busz. Indexen volt pár éve a bkv-ról cikk, hogy van ezervalahány buszuk amivel szolgáltatnak, amiből naponta kb. 200 meghibásodik.

A 3-as metróban is törnek a sinek, rohad a talpazat, ki kellene cserélni a teljes vonalon. De nincs pénz!(Illetve van, csak elpazarolják)

2012. nov. 27. 23:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Senkit sem vigasztal, de a kimaradt és csonka menetek miatt "büntetésként" elesik a BKV a teljesítetlen tételek dotációjától. Vagyis van retorzió, az elszámolás korrekt.
2012. nov. 27. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
A világon minden közlekedési vállalattal előfordul, hogy egy-egy járatot műszaki hiba, vonali késés, ritkábban személyzethiány miatt lemond. Ez nem BKV-specifikus jelenség. (Sétáltatott már meg a bezzegországban élő németeknél is a technika ördöge...) Ami az, az a járatlemondások magas száma és az, hogy ezek pótlására viszonylag alacsony a tartalékjárművek száma.
2012. nov. 27. 23:29
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Szolgáltatást veszek, az egyéni szociális problémái a BKV-nak nem érdekelnek. Ha jön az ellenőr ő is követeli a jegyet, vagy bérletet, ha nincs, akkor megbüntet. Oldják meg a járatpótlást, a módja meg nem igazán érdekel.
2012. nov. 28. 07:13
 7/9 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem addig jó, amíg csak kimaradnak és nem gyulladnak ki!
2012. nov. 28. 08:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem csak hiba miatt hagynak ki egy-egy buszt. Pl. én késtem egyszer azért, mert az egyik busz 30 percenként járt abban az időben, és ami időre jött, az garázsmenet volt, magyarul nem lehetett rá felszállni, a kereszteződés végén épp az ellenkező irányba ment, mint az útvonala szerint menni kellett volna és nem jött normál helyette.

A gyaloglással elérhető alternatíva szintén fél óránként járt, és épp elment, mire a garázsmenetes busz után át akartam oda gyalogolni. Mivel az alternatíva útvonala hosszabb és lassabban megtehető, ezért visszamentem az eredetihez és úgy voltam vele, hogy ha időre jön, a tulajdonképpen kimaradó utáni, akkor még odaérek.

Hát nem elég, hogy egy a garázsmenet miatt kimaradt, de még a következő is több, mint 10 percet késett! Mikor rájöttem, hogy késik meg már nem mertem elindulni az alternatíva megállójába, mert amilyen szerencsém van, pont fél úton leszek, mikor mindkettő elmegy. És akkor újabb fél órát lehet várni. És nekem ezután még másra is át kellett ám szállni!

Nagyon jó a bkv a vidéki közelekedéshez képest, én is vidékről költöztem fel, több járat van, gyakrabban, de ne haragudj, engem nem vigaztal, hogy a volánnal rémálom volt közlekedni, mikor csak úgy véletlen-szerűen egy-egy járat kimarad, de még a következő is késik stb. nekem meg időre kell mennem. Azért nem indulhatok mindig úgy, másfél-két órát ráhagyok mindenre.

2012. nov. 29. 15:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Arra még senki nem gondolt,hogy pl ha megáll a metró,azt mi pótolja??Busz!!!Szerintetek azok a buszok,amik pótolják a metrót,benn állnak a garázsba sofőrrel együtt,és várják,mikor áll meg a metró??Hát nem!!Ezek e buszok vonalról mennek oda diszpécser utasítására.Ilyenkor nem a menetrend szerint járnak a buszok,hanem ritkábban..

Sok esetben lerobbannak,vagy baleset miatt terelőúton járnak,ilyenkor 1-1 megálló kimaradhat!

2012. dec. 1. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!