Távolsági és helyközi buszokon miért van az, hogy a legelső üléspárra nem lehet leülni?
Sokat utazom busszal és nagyon sokszor a buszvezető nem engedi leülni az utast az első ülésre, ha már teljesen tömve van a busz, akkor "kedvesen" megengedi hogy oda is üljenek. Volt aki szóvá tette és az volt a válasz, hogy az szolgálati hely, és nyomatékul odatette a táskáját. Szerintem a sofőrnek a szolgálati helye a kormány mögött van vezetés alatt, ha meg pihen, akkor viszont nem szállít utasokat, nemde?
Viszont vannak olyan sofőrök, akik egyáltalán nem foglalkoznak hogy ül-e utas az első ülésen, ezért gondolom azt, hogy ez a szolgálati hely dolog is csak a buszsofőrök hisztizése.
Jó lenne ha Volános sofőr is írna, hogy ő hogyan látja ezt a kérdést.
Köszi a válaszokat.
Nem a sofőr mögötti ülésekre gondoltam , azt tudom hogy kismamáké, gyengénlátóké (ki is van rakva a kis tábla) hanem a busz "anyós üléseire".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!