Ha lemegyek az aluljáróba és várom a metrót, honnan fogom tudni, hogy nem épp az ellenkező irányba induló metróra pattanok fel? :DD Mert az a verzió, mint pl busznál, hogy ki van írva, hogy merre megy, nem működik.
A falra a megállók nevei is ki vannak írva. Az irány meg a mozgólépcsőről is láthatóan ki van írva és nyilazva, hogy melyik merre megy.
Ettől függetlenül én is szálltam már fel rossz irányban mikor nem figyeltem, pedig egész életemben budapesti voltam :)
Ahol van kijelző és hang is, ott jellemzően jól megy, bár van amikor nem megy a hang.
De itt is van amikor a kijelző sem megy, vagy elcsúszik. Tehát nem 100%-osan megbízható.
De szerintem nem kell túlaggódni. Mi pestiek is megyünk néha Bp. ismeretlen helyeire, és mégis élünk :D Én nemrég pont ugyanígy voltam, tudtam, hogy az xy megállóig kell mennem, és minden megállóban néztem, épp hol járok... Vész esetén pedig ott a sofőr, mindig segítenek :)
Vagy ha netán van okostelefonod, akkor google maps.
Néha igen, néha nem, erre ne alapozz, mert megszívod :)
Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg a buszvezetőt, nem hiszem hogy ne segítene. Szoktak ilyenkor. Meg azért te is figyelj, mert a végén elfelejt szólni és túlmész.
igen? :s pedig már ki is nyomtattam a bkv oldaláról az első napi útvonalam. :))
Amúgy igyekszem nem túlaggódni, de így elsőre elég nagy falatnak tűnik, de tudom, nem én vagyok az első aki odaköltözik és nem az utolsó.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!