Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az ügyes taktika, ha nincs...

Mi az ügyes taktika, ha nincs érvényes jegyed/bérleted, és ellenőrök jelennek meg?

Figyelt kérdés

2012. aug. 20. 18:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Sőt, a jogokkal tisztában lévő ellenőr bizony le fog szállni veled a megállóban, és nem fog hagyni elmenni."

Fenntartani nincs joga, onnantól hogy elhagyod a megállót köze nincs hozzád.

2012. aug. 20. 22:42
 12/23 anonim ***** válasza:
71%

közterületesekkel szállnak fel és általában már elöl -hátul és középen is egyszerre.

Én megvettem 10 000 ért minden hónapban a bérletet!

De a szolgáltatásuk f.. !

Se fűtés, leülni sem lehet mert koszos, szemetesnek, van használva majdnem minden járat.

Mostanában:

Megállok a lyukasztó mellett, ha felszállnak akkor gyorsba kilyukasztom a jegyet. Csúnyán fog nézni de kit érdekel,akkor már van érvényes jegy XD.

2012. aug. 20. 23:38
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Le kell szállni a következőnél. Akkor nem szoktak b*szakodni. Arra figyelj, hogy véletlenül se beszélj velük durván meg ne legyél erőszakos, mert esetlen ha ellököd akkor az már hivatalos személy elleni erőszak, azt meg nem éri meg. De azt tudnod kell, hogy ők sem tarthatnak föl, tehát be sem állhat eléd az ajtóba vagy ilyesmi. Maximum arra van joga, hogy megmutattassa veled az igazolványod, de oda adni nem vagy köteles és ha egy másodpercre mutatod meg akkor abból semmit le nem tud jegyezni, de köteles erre sem vagy. A közterületesekkel vigyázz meg a rendőrökkel, akkor inkább várj olyanra, amin nincsenek ilyenek. Mondjuk ahogy tapasztaltam Pesten ezek általában este vannak az ellenőrökkel, nappal meg ellenőrt se láttam, csak a metrónál.
2012. aug. 21. 10:23
 14/23 anonim ***** válasza:
73%

a legtisztább módszer, ha veszel gyűjtőjegyet, asszem egy 10es tömb 2800ft, figyelsz kifelé az ablakból minden megállónál. ezeket a szánalmasakat ki lehet szúrni. oldaltasi, nyakban lógó szemüveg a vénebbeknél, és legalább 3an vannak. 1km-ről megérzem, ha ellenőr van a közelben, mi több, egyszer már itthonról induláskor felgyulladt a lámpa a fejemben, h lesznek. és tééényleg. felszálltak, lyukasztottam, aztán 4 megálló múlva ért oda hozzám, mikor már pont akartam leszállni, de a jegyemet még elkérte. legalább nem hiába toltam el azt a pénzt se.

szóval azért ha nagyon muszáj, akkor fizess, de bizonyos időzónákban és bizonyos járatokon legalább mentesülsz ez alól.

olyan ez mint a szürkegazdaság. vagy az okos lány. fizet is, meg nem is. épp ellenőrsűrűségtől függően.

azért az nonszensz, h 10 rongy a bérlet, a minimálbér 70, a végkielégítések meg 100milliósak.

2012. aug. 21. 13:36
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

10:23-as vagyok.

Ezt még nem próbáltam, de állítólag a BKV-nak (már ha ott akarsz bliccelni) tudsz kamu adatokat is bemondani, persze ne túl átlátszó nevet találj ki, valami átlagost, mondjuk Kovács János meg valami kamu címet, mert ha nem passzol minden adat akkor küldik vissza a postára:) Bár mondom ezt csak hallottam, hogy így van, majd egyszer lehet kipróbálom, már csak azért is,mert ha aznap már megb*sztak akkor nem tudnak újra, ha nálad van a bírság:)

2012. aug. 21. 16:30
 16/23 Zorall1 ***** válasza:
Ha elérne az ellenőr vagy akár közterületes akkor várd meg míg nyílik az ajtó és egyszerűen szállj le és siess el! Nem tudnak megállítani! Az utcán nem fognak futni utánad, ha mégis akkora stréberek akkor elszaladsz és ennyi!
2012. aug. 30. 23:43
 17/23 Zorall1 ***** válasza:
Az a lényeg hogy vágj rezzenéstelen arcot és ne menj bele velük semmiféle kommunikációba! Majd az első lehetőségnél leszállsz és elillansz! Vagy ha ezt nem tudod megtenni akkor míg a járművön vagy addig tégy úgy mintha a jegyedet keresnéd, majd lelépsz a megállóba!
2012. aug. 30. 23:46
 18/23 anonim ***** válasza:

"Tettesd magad süketnek"

Ekkor nem kell több, mint a SINOSZ-igazolványt felmutatni, amellyel ingyenes a BKV. Ezt pedig mindegyik siket ember tudja. Tehát hiába kezdesz el mutogatni, nem mész vele semmire...

2012. aug. 31. 09:31
 19/23 anonim ***** válasza:

"Ha igénybe veszel egy szolgáltatást fizess érte" ez akkor lenne igaz ha a szolgáltatás minősége és ára azonos volna, de ugye nem gondolja senki sem komolyan hogy ez a mocsok, amit a BKV nyújt (mocskosul leszarják a menetrendet, mocskosul ostoba az ellenőr, mocskos a busz...) megér 10.000 forintot? A BKK sem segít, úgy szar ez ahogy van.

Emléxem amikor kisebb voltam, anyámmal mentünk és 1 napot késett a bérlettel mert érettségiztetett (épp ellenőrök hülyegyerekeit is) és kitépték a kezéből a személyiét. Soha nem felejtem el, azóta gyűlölöm őket...

2012. szept. 19. 22:15
 20/23 Shai-Hulud ***** válasza:
77%

#NRJ:

"de ugye nem gondolja senki sem komolyan hogy ez a mocsok, amit a BKV nyújt ... megér 10.000 forintot? "

Jogod van NEM IGÉNYBE VENNI.

Ha szerinted nem ér annyit, akkor ne utazz rajta.

De ha egyszer úgy döntesz, hogy igénybe veszed a szolgáltatást (akármilyen is az), akkor fizesd ki az ellenértékét.

De döntened AZELŐTT kell, hogy igénybe vennéd.

Pedro

2012. szept. 19. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!