Csak nálunk rohadt hangosak a bkv buszok?
Egy főútvonal mellett lakunk, ahol olyan buszmegálló van, ahol 10 busz is megáll, ebből 1 éjszakai. A gond az, hogy bár nem légvonalban legalább 50 méterre lakunk a megállótól, ha nyitva van az ablak egyszerűen, még akkor sem lehet meglenni a lakásban, ha nappal gépezek, vagy filmet nézek, este, éjjel meg pláne nem. Körülbelül éjféltől van vége a kálváriának, de utána negyed óránként még folyamatosan hallható.
A probléma legnagyobb része az, hogy amikor a sofőr megáll a megállóban, olyan agresszívan indítja el a buszt (ami szerintem a motornak sem tesz jót) hogy abban a pár másodpercben olyan hangot kelt, mintha légkalapáccsal vernék az aszfaltot.
Tudom, a megoldás elköltözni, ami meg is fog történni, de azért érdekel, hogy rajtam kívül él-e még valaki ilyen körülmények között. Rokonok többször mondták, hogy ők meg a vonat miatt nem tudnak aludni, de amikor ott voltam náluk közöltem, hogy 10x ilyen hangosak nálunk a buszok és nem fél óránként, hanem percenként, éjjel meg 10 percenként járnak.
Nemrég egy hasonlóan forgalmas helyen lévő kollégiumban szálltam meg, ott is iszonyú hangosak voltak a buszok, még csukott ablaknál is lehetett hallani őket. Úgy viszont meleg volt, úgyhogy kénytelenek voltunk nyitva tartani az ablakot. A füldugó sem sokat ért. Ráadásul mindezt tetézte egy szemközti templom, ahol negyedóránként harangoztak. Tényleg nem laknék ilyen helyen, még az a néhány éjszaka is sok volt...
Esetleg nem lehet hangfogó falat vagy kerítést építtetni az út mellé? Amilyen az autópályák mellett szokott lenni néhány helyen, ahol közel vannak a házak.
"A probléma legnagyobb része az, hogy amikor a sofőr megáll a megállóban, olyan agresszívan indítja el a buszt (ami szerintem a motornak sem tesz jót) hogy abban a pár másodpercben olyan hangot kelt, mintha légkalapáccsal vernék az aszfaltot. "
Mert különben nem tudna vele elindulni. A BKV buszai, főleg szerencsétlen Ikarusok teljesen le vannak gatyásodva, hidd el nem azért csinálja a driver hogy téged zavarjon, csak hogy el tudjon indulni.
Nálunk kétszer négysávos főút + remiz + villamosvonal + nem messze vonat + garázs is van, plusz közel jön néhány repülő.
Übereltelek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!