Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyibe kerül Sopronból...

Mennyibe kerül Sopronból Mattersburgba vagy Bécsújhelyre a vonat jegy?

Figyelt kérdés
A MÁV oldalán nincs kiírva semmi infó róla. És mi van a diákkedvezménnyel? Attól mert én itthon diák vagyok, Ausztriában is kapok diákkedvezményt?

2012. júl. 21. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Sopron helyzete abból a szempontból speciális, hogy vasútföldrajzi adottságai miatt vannak olyan osztrák belföldi vonatok, amelyek Sopron állomáson át közlekednek és meg is állnak ott. (A határ elvág egy osztrák belföldi vonalat az osztrák vasúthálózat többi részétől, így államközi szerződés alapján Sopronon át szolgálják ki ezt a vonalat.)

Emiatt az osztrák belföldi díjszabás és a magyar belföldi díjszabás is érvényes a Sopronból kiinduló utazások esetén. Tehát ha Sopronból Mattersburgba vagy Bécsújhelyre mész, akkor az osztrák belföldi díjszabás szerinti árat kell megfizetned.

Sopron egyúttal a VOR (Verkehrsverbund Ostregion) tarifaközösség része is. Így a VOR oldalán tudsz díjszabási ügyekben tájékozódni. De ha csak simán beütöd a SCOTTY-ba (ez a www.oebb.at oldalon található menetrendi kereső), hogy Sopron-Mattersburg, akkor megkapod a teljesárú jegy árát a találatoknál. De a GySEV német nyelvű oldalán is valószínűleg találsz infókat (a GySEV német rövidítése ROeEE).

2012. júl. 21. 19:32
 2/2 anonim válasza:

Köszi a választ!, egyébként megnéztem, a diákkedvezményt eleve buktuk, mert a sógoroknál csak valamilyen kártya kiváltásával van 50%os kedvezményed, ami egy évre 20 euró.

Tehát a felnőtt jegy 1200 forint oda-vissza kb a 17km-re lévő Mattersburgba, amit én felettébb drágának találok, annak függvényében, hogy a Tata-Alsógalla felnőtt oda-vissza 610 forint (15km)

2012. júl. 21. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!