Lehet kérni, hogy hová szóljon a hely jegy IC-n?
Nem véletlenszerűen, hanem átlóban adja a helyeket a helyközponti gép.
Amúgy lehet helyeket válogatni, de nem így hogy menetiránynak megegyező vagy azzal háttal. Gondolj bele, elég ha megfordul a kocsi, már mindenkinek fordítva lenne a helye. Ilyenekre még jobb vasutaknál sem figyelnek oda... (Kivétel zárt szerelvényeknél.)
Próbálj meg a vonaton cserélni valakivel, vagy hátha lesz üres hely.
Igen erre mondom, hogy átlósan adja a helyeket.
Először a sarkokat utána átlóban ugrál a kocsivégek között és egyre jobban közelítenek egymáshoz a helyek. (Mármint a sorok tekintetében)
Emellett az UIC előírása szerint a fülkékben, és a termes kocsik fiktív fülkéiben is keresztbe számozás van. Azaz a 71-es hely mellett nem a 72-es van.
Persze ha van üres hely, akkor ülj oda. Csak ha valakinek oda szól a jegye akkor el kell menned. Amúgy senkit nem zavar.
Én Győrbe jártam, mindig előre mentem a GySEV kocsikba, mert ott volt konektor az asztalnál és tudtam használni a számítógépem. 1x sem szóltak, hogy nekem nem oda szól a jegyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!