Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Létezik még havibérlet?

Létezik még havibérlet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, az a fajta, amelyet nem adott naptól, hanem egy hónapra adnak. Megb*szott az ellenőr, és most bérletet vennék, amivel enyhíthetem a büntetést.
2012. júl. 19. 15:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

"Megszűntek azok a mozgó standok"

Ez vicces, mert majdnem minden hónapban ott veszem. Pl. az Árpád-hídnál. Az lehet, hogy most nincsenek, de hó végén megint lesznek, ne aggódj.

2012. júl. 19. 15:53
 12/19 A kérdező kommentje:
tehát azt mondjátok, hogy ezeknél a mozgó standoknál olyan bérletet adnak, amin nincsen rögzítve, hogy pontosan melyik nap vették?
2012. júl. 19. 15:54
 13/19 anonim ***** válasza:

"számítógéppel adják el a bérletet"

Ezt a marhaságot honnan veszitek??

Elárulom, hogy néhány postán is lehet havi bérletet venni, ugyanúgy elővesz egyet, beállítja a kis stemplit a dátumokra, amit mondasz neki, pecsétel, kifizeted, és kész.

2012. júl. 19. 15:55
 14/19 A kérdező kommentje:

A bérlet ugye úgy néz ki, hogy van a szélén egy vonalkód meg sorszám (ez mutatja meg, hogy mikor vették?)

Amire én gondoltam, az az a fajta havi bérlet, amire annyi van írva, hogy JÚLIUS, és értelemszerűen egész hónap + pár napra érvényes. Ha ilyet veszek, akkor meg tudják állapítani, hogy mikor vettem?

2012. júl. 19. 15:59
 15/19 anonim ***** válasza:

"A bérlet ugye úgy néz ki, hogy van a szélén egy vonalkód meg sorszám (ez mutatja meg, hogy mikor vették?) "

Igen. AZ nem vonalkód, hanem data matrix, és az tartalmazza a sorozat és sorszámát a bérletnek. Azt csippantják le a pénztárban, és egy blokkot is adnak róla.

Mindjárt lefotózom az enyémet mert a sok fogyatékos nem érti meg, hogy a BKV pénztárban így adják ki...

"Amire én gondoltam, az az a fajta havi bérlet, amire annyi van írva, hogy JÚLIUS, és értelemszerűen egész hónap + pár napra érvényes. Ha ilyet veszek, akkor meg tudják állapítani, hogy mikor vettem?"

Ilyen a BKV-nál legalább 3 éve NEM létezik, csak 30 napos.

2012. júl. 19. 16:03
 16/19 A kérdező kommentje:
... úgy tűnik rég vettem bérletet :) már egy ideje nem vagyok pesti...
2012. júl. 19. 16:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Tessék, azon fogyi hozzászólóknak akik még mindig nem értik, hogy a pénztárban rögzített a vásárlás:

[link]

2012. júl. 19. 16:15
 18/19 kovpet ***** válasza:

Ezen a képen egy havibérlet figyel... rá is van írva, hogy az. :)

Csak ezek már nem csak a naptári hónap elejétől érvényesek. De nem 30 naposak. Illetve néha igen, de néha 31, máskor meg 28. :)

2012. júl. 20. 09:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Átnevezték havira, mert sokan kötekedtek, hogy a 30 napos nem is 30 napos...

De a kérdező olyan bérletet keres amire nyomdailag (vagy bélyegzővel) volt a hónap ráütve és 1.-től köv hó 5.-éig volt jó.

2012. júl. 20. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!