Melyik a legbiztonságosabb/legfejletebb/legújjabb utasszállító repülőgép?
Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 22:33
1/5 anonim válasza:
Jelenleg a Boeing 787-es a "sztár" ebből a szempontból: új, jövőbe mutató megoldásokat alkalmaztak rajta, sok tekintetben úttörő. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy jó a konstrukció, ez majd a hosszú távú üzemeltetési tapasztalatok ismeretében derül ki. Egyébként pedig egy ilyen kérdésre ezerféle választ fogsz kapni, mert mindenki a saját kedvencét fogja mondani (na, jó, én nem, mert szerintem meg a Concorde a csúcs, de azt már nem is használják, viszont bizonyos szempontból a 787-esnél is fejlettebb).
2/5 A kérdező kommentje:
Nekem is a Concorde és az Airbus A380.:D Ezek a kedvenceim.
2012. júl. 14. 22:44
3/5 A kérdező kommentje:
És a legbiztonságosabb repülőtér?
2012. júl. 14. 22:48
4/5 anonim válasza:
Azt, hogy melyik a legbiztonságosabb utasszállító nehéz megmondani. Ma már nagyon szigorúak az előírások, és a két nagy gyártó (Airbus és Boeing) gépei mind nagyon megbízhatóak. Persze hibák és balesetek mindig lesznek, de alapvetően e két nagy gyártó ma kapható összes gépe nagyon megbízható. Érdekesség, hogy a szovjet IL-86-os utasszállító volt egyesek szerint a valaha gyártott legmegbízhatóbb gép, én nem értek hozzá, csak olvastam valahol. Legmodernebb szerintem is Boeing-787-es, de az A380-as illetve a hamarosan elkészülő A350-es is elég modern.
5/5 anonim válasza:
A legújjabb gép nem a legbiztonságosabb. Ennek oka, hogy egy régi gépen a működése során már sok hiba kiderült, míg egy új konstrukció esetén ez még nincs meg. Tehát biztonság szempontjából egy régebbi (de fiatal) gép jobb, mint az újabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!