Kb.200 km-re busszal vagy vonattal olcsóbb menni?
A volán és a MÁV ugyanazt a hatósági díjszabást használja, így árban azonos.
Dönts a kényelem, eljutási idő alapján.
(Én ilyen távra 100% hogy vonattal mennék még akkor is, ha netán át kell szállnom, vagy hosszabb. De ez szubjektív.)
Bezzeg mennyivel jobb volt, amikor a Kisalföld Volán busza ledöglött a Kosztolányin, utána az egész buszt átterelték a másikra, és álló utasokkal autópályán több mint 2,5 óra alatt sikerült végigvonszolni magunkat Győrig. Hmmmm olyan kellemes nosztalgiával gondolok vissza. Klíma? Igen fel van szerelve a busz tetejére, de beindítva talán utoljára a szervizben volt...
Bezzeg az a mocskos szar MÁV klímás vonatokat közlekedtet személyvonatban ami 2 óra alatt megjárja az utat... Vagy gyors, ami 1:45 vagy IC ami 1:30... Hát igen, ez a színvonalas szolgáltatás... :)
Heti 2x ingáztam oda-vissza, nekem mindig ment a klíma és egyszer sem sikerült lerobbanni, egyszer dugó volt, a szokásos 10-15 perc sietés(!) helyett pontosan (menetrend szerint) érkeztünk meg.
Amúgy ha neked annyira nem tetszett a busz, vonat ment mindig, bármikor nyitva állt előtted a Keleti/Kelenföldi/Déli pályaudvar ajtaja.
A személyvonatok valóban tűrhetőek valamennyire, de azok legjobb esetben is két óránként mennek, és sokszor még annál is ritkábban.
A busz menetideje Győr Buszállomás-Bp. Népliget között 1:35-40 óra volt (vagy IK398, vagy MAN Lion's Coach vitt, mindkettő WC -vel és egyéb Nyugat-Európai komfortelemekkel felszerelve).
Félreértés ne essék, 4 éve bérlettel vonatozom.
Akkor az életben egyszer először és szerencsére utoljára (főleg mert szerencsére megszűntették) próbáltam ki a buszt.
Soha többet. Soha soha soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!