Tényleg meglehet valakit azért büntetni mert nála van az általános iskolai diák?
Baromira nem volt jogos. Engem ha ilyennel fenyegetett volna egy ellenőr kapásból ráhívom a rendőröket...
Am meg én is jártam így, odaadom neki az igazolványtokomat, ami a középsulis diáknál volt nyitva, ami pár hete járt le.
Szólt hogy ez le van járva, aztán gyorsan kinyitottam ott ahol az egyetemi diák van. Persze nem szólt semmit.
Mivel semmi sem tiltja azt, hogy a régi diákodat magadnál tartsd, az illető ellenőr eléggé súlyos hibát követett el, ha tényleg ezért büntetett (és nem mondjuk a barátod sztoriját értetted félre). Ha volt nála a régi mellett egy új, érvényes igazolvány is, akkor a büntetés nem jogos és haladéktalanul forduljon az illetékes közlekedési szolgáltató ügyfélszolgálatához a bírság visszafizetése érdekében.
Persze lehet, hogy egy különösen furfangos, saját zsebre dolgozó figuráról van szó, aki semmilyen bizonylatot nem adott az átvett összegről, ez esetben tanúkat kell felkutatni, akik ott voltak az esetnél és rendőrségi feljelentést tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!