Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tényleg meglehet valakit...

Tényleg meglehet valakit azért büntetni mert nála van az általános iskolai diák?

Figyelt kérdés
Barátomtol elkérte az ellenőr a diàkjàt,meglátta,hogy a régi is nàla van ezért megbüntette,hogy azt lekellet volna adni vagy.kidobni és nen hasznàlni.Ezer forintal büntettEk meg. DE nem használta a règit.Jogos volt???

2012. jún. 26. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

Baromira nem volt jogos. Engem ha ilyennel fenyegetett volna egy ellenőr kapásból ráhívom a rendőröket...

Am meg én is jártam így, odaadom neki az igazolványtokomat, ami a középsulis diáknál volt nyitva, ami pár hete járt le.

Szólt hogy ez le van járva, aztán gyorsan kinyitottam ott ahol az egyetemi diák van. Persze nem szólt semmit.

2012. jún. 26. 13:30
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Az ellenőrök kicsit frusztráltak az olyan utasok miatt, akik semmibe veszik őket. Ezért azokon vezetik le a feszkót, akik hagyják magukat. Amit kell, azt persze fel kell mutatni, de azon túl ne hagyd magad, egyszerűen semmi köze hozzá.
2012. jún. 26. 13:35
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Ajaj! Én 67 éves vagyok és még megvan a gimnáziumi diákbérletem igazolványa. Ha személyi helyett azt mutatnám a BKV-n, lehet, hogy engem is megbüntetnének? Akinek van érvényes jegye vagy igazolványa, és azt kérésre a helyszínen fel tudja mutatni, az nem büntethetik meg.
2012. jún. 26. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel semmi sem tiltja azt, hogy a régi diákodat magadnál tartsd, az illető ellenőr eléggé súlyos hibát követett el, ha tényleg ezért büntetett (és nem mondjuk a barátod sztoriját értetted félre). Ha volt nála a régi mellett egy új, érvényes igazolvány is, akkor a büntetés nem jogos és haladéktalanul forduljon az illetékes közlekedési szolgáltató ügyfélszolgálatához a bírság visszafizetése érdekében.

Persze lehet, hogy egy különösen furfangos, saját zsebre dolgozó figuráról van szó, aki semmilyen bizonylatot nem adott az átvett összegről, ez esetben tanúkat kell felkutatni, akik ott voltak az esetnél és rendőrségi feljelentést tenni.

2012. jún. 26. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
ez csak egy sima szivatás volt. milyen jogon turkál más ember tárcájában? azt az igazolványt és bérletet nézze amit én átadok neki. legközelebb meg majd azért büntet mert netről letöltött zenét hallgattam a buszon ?
2012. jún. 26. 14:47
 6/6 Napkiraly ***** válasza:
és ha egy vödör szar van nálam? mi köze hozzá, ha annyira olvasni akar vegyen magának ábécéskönyvet
2012. jún. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!