Tudtátok, hogy január 1-jétől 60 percig, ill. éjszakai járaton 90 percig használható a jegy?
"Budapesten Január 1-től a BKV jegy az 60 percig érvényes függetlenül attól, hogy hányszor szállsz át akár földalatti, vagy föld feletti járműre(amennyiben a lyukasztó dátumot is nyomtat a jegyre)! Csak a BKV sunyi módon a legkevésbé próbálja az utasok tudtára hozni ezt a szabály változtatást." [link]
!!! [link] jpg !!!
még soha nem figyeltem meg mert bérletem van:D
de töööök joooo XD
Félreérthetően írtad, mert:
"Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózaton belül (ideértve a földalattit is) átszállásra jogosít."
Eszerint föld feletti járműre csak akkor, ha a metró jött ki a felszínre.
Egyébként: "Érvényes egy utazásra, átszállás és az utazás megszakítása nélkül"
Mondták tévében is, plakáton is, ráírták a jegyre, akkor ez miért sunyi titkolás? Mit kellett volna szerinted még csinálniuk?
Valamit félre értettél.
A vonaljegy csak a metrón érvényes 60 percig átszállással (Értelem szerűen a Deákon egyik metróról a másikra)
A felszínen mivel a legtöbb jármű nem pecsételős jegykezelővel van ellátva így ott 1 vonaljegy 1 utázásra érvényes maximim 60 percig.
Csatlakozom az előttem szólohoz!
Nem jogosít téged átszállásra a jegyed, csak a deák téren!
A metroban is csak egyszeri utazásra, vagyis visszafele , vagy út megszakitással már nem!Vagyis utazhatsz vele, ha olyan gazdag vagy hogy kifizess 12 ezer forint büntetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!