Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 33% kedvezmény nem jár a buszra?

33% kedvezmény nem jár a buszra?

Figyelt kérdés
Mert a vonatnál lehet venni péntektől vasárnapig a 26éven aluliaknak 33% jegyet, nos ez a busznál nincs így?
2009. jún. 29. 06:02
 1/6 A kérdező kommentje:

A vonatnál mit jelent ez a korlátlan számban? (ez a 33%)

Bármely viszonylatban péntek 10.00 órától vasárnap 24.00 óráig, és a 2008/2009. évi menetrendi időszakban az alábbi napokon korlátlan számban:

2009. január 1., április 13., június 1., augusztus 19., 20., október 22

2009. jún. 29. 06:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Busznál nincs ilyen kedvezmény. Régebben vonatnál is csak akkor járt, ha nem volt munkaviszonya az illetőnek (ami nem ellenőrizhető, tehát mindenkinek). A korlátlan alkalom azt jelenti, hogy akárhány ilyen jegyet vehetsz naponta, havonta, évente.
2009. jún. 29. 07:29
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi! de meg vannak adva azadott napok, és ezt nem értem pl: aug.19én vehet az illettő 2jegyet is? de ennek mi értelem?:D
2009. jún. 29. 07:41
 4/6 anonim válasza:
nekem van egy kártyám,ami helyi járatokra 100%,helyközire pedig 90%-os kedvezményt nyújt
2009. jún. 29. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt jelenti a korlátlan számú jegy, hogy az érvényességi időtartamon belül (azaz a "kedvezményes napokon") te bármilyen viszonylatban bármennyit utazhatsz. Tehát ha te pénteken 10 órakor elindulsz Budapestről Debrecenben, majd péntek este Debrecenből Nyíregyházára, majd szombat reggel Nyíregyházáról mész Szegedre, és szombat este Sopronba indulsz Szegedről, akkor te az összes viszonylatra jogosult vagy 33% kedvezményre.

Egy viszonylatra is vehetsz két kedvezményes jegyet, csak annak "nem sok" értelme van, mivel csak te (vagy a szintén kedvezményre jogosult másik személy) használhatja fel.

2009. jún. 29. 10:26
 6/6 A kérdező kommentje:
értem köszönöm :)
2009. jún. 29. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!