Helyi járatos busznál besípol a jegylyukasztó ha a egy, már lyukas jegyel akarok felszállni?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 08:52
2/4 anonim válasza:
Nem. A hagyományos, mechanikus lyukasztó nem sípol, az csak csattog (meg zörög, ha rosszul zárják vissza). Az elektronikus pedig csak akkor sípol, ha valami miatt nem tudja behúzni a jegyet. Mondjuk előfordulhat, hogy a lyukasztásnál úgy gyűrődik meg a jegy, de ki lehet azt simogatni, ha erre vágysz. A jegykezelőgép (hívjuk inkább így, mert általában nem lyukaszt) csak behúzza a jegyet, rányomtat egy karaktersorozatot, aztán mehetsz. Az ellenőr feladata észrevenni, ha ezt lyukasztott jegyre nyomtattad, esetleg felülnyomtál egy korábbi érvényesítést.
3/4 anonim válasza:
nem csak sorozatot nyomtat, hanem az időt is. így észreveszik, ha abban a percben lyukasztottad. akkor van szerencséd, ha az előző megálló nem volt 1 percre se, de azért ilyen ritkán van.
4/4 anonim válasza:
Igen, én is úgy értettem. A karaktersorozatban van járatszám, járat iránya, megállószám (mármint azé a megállóé, ami után érvényesítetted), illetve dátum és idő.
Ez utóbbi kettő mindig szokott lenni, az előzőek már nem feltétlenül. Ha nincs megfelelően beállítva az utastájékoztató vagy mit tudom én, milyen rendszer (de az utastájékoztatást is az vezérli), akkor a busz nem "tudja", melyik vonalon van és hányadik megállónál.
Viszont a dátum és idő alapján akkor is lehet látni, hogy érvényes lehet-e a jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!