Molly2012 kérdése:

Utazhatok vele?

Figyelt kérdés
ma reggel utaztam vonattal,de nem ellenőrizte a kalauz a jegyem,felhasználhatom azt a jegyet holnap reggel?
2012. ápr. 18. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Kérdés mennyi az érvényessége... Ezt nem mondtad el.
2012. ápr. 18. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha 100 km-nél rövidebb távra vetted, akkor csak az érvényességi idő 1. napján kezdheted meg vele az utazást. Ha hosszabb távra vetted a jegyet, akkor az érvényességi időn belül bármikor használhatod (tehát akár holnap is).
2012. ápr. 18. 18:07
 3/5 A kérdező kommentje:

ma meg holnap érvényes

de csak 1 utazásra lenne érvényes,de azért gondoltam hogy holnap is mennék vele mert nem ellenőrizték

Egyébként lehet venni a máv-nál is félhavi bérletet?és mikortól?mit kérnek az bérletigazolóhoz?fotót,meg az adatim és a munkahelyem adatait?

2012. ápr. 18. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:

"ma meg holnap érvényes "

Akkor az holnap már nem élesz érvényes.

Valószínűleg 100km alatti, így annak érvényessége kiállítás napja+1 nap, de az utazást meg kell kezdeni az első napon. Tehát holnap nem lesz érvényes semmiképpen sem.

2012. ápr. 18. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:

"Egyébként lehet venni a máv-nál is félhavi bérletet?és mikortól?mit kérnek az bérletigazolóhoz?fotót,meg az adatim és a munkahelyem adatait?"

Létezik félhavi bérlet, az I. félhavi 4.-én 0 órától 20.-án 24 óráig, míg a 2. félhavi 19.-én 0 órától köv hó 5.-én 24 óráig érvényes.

Tehát holnapra már válthatsz 2. félhavit.

A MÁV-nál a teljesárú bérlethez nincsen ilyne viszonylatigazoló marhaság, hiszen a bérletre ráírja az állomást amettől ameddig érvényes. Így se fotó se az adataid nem kellenek.

Egyedül a személyi igazolvány számodat kell ráírnod, és értelemszerűen azt magaddal is kell vinned utazáskor, és kérésre fel kell mutatnod. (Hogy ellenőrizze a számok azonosságát.)

Munkába járáshoz a munkáltatónak fizetnie kell a bérlet 86%-át ehhez lehet, hogy kell neki ÁFA-s számla a vásárláskor kérj majd, ha szükségét látod.

2012. ápr. 18. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!