Utazhatok vele?
ma meg holnap érvényes
de csak 1 utazásra lenne érvényes,de azért gondoltam hogy holnap is mennék vele mert nem ellenőrizték
Egyébként lehet venni a máv-nál is félhavi bérletet?és mikortól?mit kérnek az bérletigazolóhoz?fotót,meg az adatim és a munkahelyem adatait?
"ma meg holnap érvényes "
Akkor az holnap már nem élesz érvényes.
Valószínűleg 100km alatti, így annak érvényessége kiállítás napja+1 nap, de az utazást meg kell kezdeni az első napon. Tehát holnap nem lesz érvényes semmiképpen sem.
"Egyébként lehet venni a máv-nál is félhavi bérletet?és mikortól?mit kérnek az bérletigazolóhoz?fotót,meg az adatim és a munkahelyem adatait?"
Létezik félhavi bérlet, az I. félhavi 4.-én 0 órától 20.-án 24 óráig, míg a 2. félhavi 19.-én 0 órától köv hó 5.-én 24 óráig érvényes.
Tehát holnapra már válthatsz 2. félhavit.
A MÁV-nál a teljesárú bérlethez nincsen ilyne viszonylatigazoló marhaság, hiszen a bérletre ráírja az állomást amettől ameddig érvényes. Így se fotó se az adataid nem kellenek.
Egyedül a személyi igazolvány számodat kell ráírnod, és értelemszerűen azt magaddal is kell vinned utazáskor, és kérésre fel kell mutatnod. (Hogy ellenőrizze a számok azonosságát.)
Munkába járáshoz a munkáltatónak fizetnie kell a bérlet 86%-át ehhez lehet, hogy kell neki ÁFA-s számla a vásárláskor kérj majd, ha szükségét látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!