Miért utaznak ingyen a MÁV dolgozók és hozzátartozói a vonaton?
En ugy tudom, h e mogott az all, h probaljak megelozni a kummantast.
Tehat most ha nem adnak akkor is ingyen fog utazni, mert ismerik egymast es meg lehet oldani okosba.
De amugy tenyleg igy van a tobbi munel is.
Ez egykoron béren kívüli juttatás volt. Sokáig a bértárgyalásokon a MÁV ütőkártyája volt az, hogy kevés béremelést kaptok, de kaptok szabadjegyet...
A dolgozók ingyenes utazása érthető: A dolgozók 80-90%-a nem azon a településen dolgozik, ahol lakik, az ő bejárásukat a MÁV-nak min. 86%-ban meg kell térítenie. Ha ezt tényleg pénzzel megtérítenék és papírozni kellene-elszámoltatni-kiutalni-könyvelni... Jóval nagyobb költség lenne a cégnek, mint adni ingyen és kész. És emellett a dolgozó akkor tudná csak hazsnálni amikor épp nem dolgozik. Az pedig ugye alaposan korlátozott...
A családtagok kedvezményét én is megszűntetném mint leendő mávos. Esetleg valami évi 4x-i 50% kedvezményt kaphatna a család és slussz.
Amúgy most is rengeteg kedvezmény van a cégeknél:
Egyik nagy országos barkácsáruháznál pl. évi 1 millió ft-ig 50%-kal vásárolhatnak a dolgozók. És vissza is élnek vele: ha egy szimpatikusabb vásárló jön akkor megbeszélik vele, hogy ha nem sürgős, ráér 1-2 nap múlva a cucc akkor részesülnek a kedvezményből. Azaz egy 1 milliós vásárlás a vásárlónak csak fél milla és mondjuk zsebbe még 200 a dolgozónak. Cserébe nyert 300-at...
Villamosipari dolgozóknál is olcsón jön az áram...
Postásoknál ingyen levél kedvezményes csomagküldés...
Sorolhatnám még.
Én WC-s néni vagyok és ingyen pisilhetek!
Ezt is sajnálod tőlem?
én is igy utazok és szerencsésnek mondom magam:)
szerintem ha te is ilyen cipőben lennél te sem örülnél ilyen kérdéseknek hogy miért,meg hogy minnek van,mért nem szüntetik meg ,stb...!:)
Szia!
Én vasutas vagyok és nekem nem kell jegyet venni. Nagyon jó és a családomnak sem.
36F
Egyik kollégám 150,másik 130kmrol jár fel pestre dolgozni. S ezt egy hónapban 14 15-ször.S munka után haza,mert a család gyerekek várják.. most ezt számold ki mennyi lenne..Meg gyorsvonati pótjegy stb stb.. attól h dogozók vagyunk nem sok kedve van munkától függetlenül még 2 3 órát utaztatni
S fizetni,elmenne a fizetése a munkába járás miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!