Keleti pályaudvar - Népliget, mennyi idő alatt jutok el és hogyan?
Soha nem közlekedtem még Budapesten és félek is tőle egy kicsit.. hogyan jutok el a keleti pályaudvarról a népligetbe (fő buszmegálló) és mennyi idő na és pénz? Mihez hol tudok jegyet venni? :S
köszönöm!
Menj metróval! Egy darab vonaljegyet kell venned, azt a metrólejáróban árulnak, meg automaták is vannak. A metróval menj el a Deák térig, ott szállj át a 3-as metróra és menj el a Népligetig. Átszálláskor nem kell új jegy, ugyanazzal végigutazhatsz.
Kb. 20 perc alatt ott vagy, de számolj rá többet, mert ha nem találsz meg valamit azonnal, akkor ez több lehet.
Szia!
Egy 3. megoldás, időben szerintem ez a legrövidebb:
keletitől 1 metrómegállóra van a Puskás Ferenc Stadion, az Örs vezér tere felé kell menned, a Hungária körút felé kell felmenned az aluljáróból, rögtön ott lesz az 1-es villamos megállója, azzal a Lágymányosi híd felé kell menned 5 megállót a Népligetig.
Lemész a Népligetnél a villamosról az aluljáróba, és szinte teljesen egyenesen kell továbbmenned. (balra a metró lesz, jobbra péksütis, újságos) de ha követed a tömeget, akkor is megtalálod.
A metróra egy szakaszjegy kell 260 Ft
A villamosra vonaljegy, ami 320 Ft.
Mindkét jegyet vedd meg szerintem a Keletinél az aluljáróban.
Az is jó megoldás, amit ez első válaszoló írt, de ha először mész arra, akkor lehet, hogy nehezen fog menni a 2-es metró megtalálása, de kérdezz meg bárkit, szívesen útba igazítanak. :)
Én is, a metró - metró kombinációt javaslom neked, mert azzal olcsóbban jössz ki, főleg úgy, hogy nincs ismereted Bp.-en.
Különben javasoltam volna, egy átszállójeggyel, a 80-80A trolival (4. megálló), a Puskás Ferenc stadionig, aztán 1-es (lágymányosi híd felé), 1A (Népliget felé) a Népligetig menjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!