Lehet olyat csinálni a buszbérleteddel hétvégente, hogy pl eredetileg Szolnokon laksz és onnan bejársz Pestre oda vissza a bérleteddel. De te nem pestre akarsz menni aznap hanem szegedre) elvileg mehetek ugyan azzal a bérlettel?
Nálunk olyan volt a régi bérlet, hogy csak a km volt feltüntetve rajta és csak a diákigazolvány számát kellett ráírni, mellé meg volt egy cetli, hogy A-B-be jó, de azt csak az ellenőr kérte.
Az új bérletek gépiek és egyből rányomja, hogy honnan hova jó, viszont lehet ügyesen hajtogatni.
Nem lehet ezt csinálni a bérlettel, főleg a diákkal nem, mivel ez, csak arra van kitalálva, hogy a lakóhelyed és az iskolád között, a legrövidebb útvonalat támogatják.
Ha még, nem vagy 14 éves, akkor gyerek jeggyel mehetsz a Volán járatain.
Bár a MÁV csinál, 33%-os kedvezményt, 26 éven aluliaknak, de azt, csak pénteken, szombaton, vasárnapon lehet igénybe venni. Osztom - szorzom, ha pótjegy nélkül utazol a vonaton, akkor ez a legolcsóbb, csak nem biztos, hogy lesz ülőhelyed. Ha a 2. osztály nézzük, akkor árban, majdnem ott vagy, mint a Volánnál.
DE ez volán nem máv xd. Köszi a kommenteket.
Csak azért érdeklődtem, mert régen lehetett ilyen csinálni, meg volt engedve. azóta lehet megváltozott.
>DE ez volán nem máv xd.
Akkor tegyél valamit, hogy a Volánnál is elérhető legyen a kedvezmény.
Amúgy meg, alapvető dolgokat, nekem nem kell elmondani.
Bp.-n lakok, itt még BKV is van. xD
>Csak azért érdeklődtem, mert régen lehetett ilyen csinálni, meg volt engedve. azóta lehet megváltozott.
Régen sem volt ilyen...
Az előző válaszolók egy valamit nem vettek számításba.
Ha Szolnokról Pestre szól a bérleted és útbaesik vele Szeged, akkor természetesen mehetsz vele.
Ha más útvonalon van, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!