Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nyíregyházáról szeretnék...

Nyíregyházáról szeretnék Debrecenbe jutni vonattal, de még sosem vettem jegyet és utaztam vonaton egyedül. Mit kell mondani a jegy vásárlásakor, mire kell odafigyelni utazáskor, hogyan találom meg a kocsit, ilyesmik?

Figyelt kérdés
csak oda, átszállás nélkül, IC-vel 2. osztályon, nem dohányzó kocsiban
2012. jan. 19. 10:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A kocsiszámozásnál ez a logika: (belföldi, Staros IC esetén)

poggyászkocsi: 10-es

1. osztály: 11-18

étkezőkocsi: 19

dohányzó 2. osztály: 20

2. osztály: 21-29

Motorvonati összeállítás esetén:

motorkocsitól kezdve: 11, 12, 13, 14, ... + következő gység: 21, 22, 23, 24, ... (ez pl.: Samus IC-knél volt)

Az étkező számát nem szokták kiírni, mivelebbe a kocsiba nem kell helyjegy, de azért az a 19-es :)

2012. jan. 22. 12:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Van neki logikája, az tény, de ezt a peronon, helyjeggyel a kezében bámészkodó utas nem biztos, hogy érti. Főleg, mikor valamiért nem sikerül a megfelelő helyre sorozni az étkezőkocsit, olyankor a 18-as után rögtön jön a 21-es, a végén egy 10-es, majd étkező... Szoktak azért problémázni rajta rendesen.

Samuval kiadott IC-hez tavaly és tavalyelőtt volt szerencsém, na az volt még kaland, mert 50 körüli kocsiszámok voltak, de talán volt egy hatvanvalahányas is... Tudja a fene, sosem jegyeztem meg. Csak arra emlékszem, hogy mindig "fordítva" jött a vonat, vagyis ha az elejét mondták 51-esnek, biztos, hogy a leghátsó kocsi volt az.

2012. jan. 22. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!