Munkába járáshoz miért nem térítik a BKV bérletet?
Én Isaszegen lakom és Budapesten dolgozom. Naponta járok be dolgozni. A pályaudvartól 2 átszállással jutok el a munkahelyemre. Ez napi 4*320=1280,-Ft. Ezért kénytelen vagyok bérletet vásárolni, amit nem akar a munkáltatóm téríteni! Csak a munkába járás miatt veszem meg a bérletet.
Egyébként csak évente 8-10 alkalommal megyek Budapestre. Erre a problémára van megoldás?
"Erre a problémára van megoldás?"
igen, tisztességes munkáltató keresése, ahol be is jelentenek és fizetik a bejárásodat.
akkor másik munkát kell keresni
tudom, hogy nem könnyű, de ha ez tényleg ekkora kiadás (márpedig az), akkor váltani kell.
Most miért lettem lepontozva?
Amúgy meg egy borsodi kisvárosban nem olyan könnyű munkát váltani! Sajnos nem tehetem meg hogy pattogok,mivel 2,5 évig nem volt munkám!
A helyi közlekedést nem köteles téríteni a munkáltató. A helyközit köteles legalább 86%-ban.
Az nem igazán érdekel senkit, hogy te csak emiatt veszel-e bérletet...
2 átszállás, az 3 db jegy, de miért ne veszel átszállójegyet, az sokkal olcsóbb!!!
Ha meg oda-vissza mész, az már 6 db jegy, tehát a napi jegy az sokkal olcsóbb lenne, mint a vonaljegyek!
Na meg nem értelek! Először azt írod, hogy bérleted van, és naponta jársz be, utána meg azt, hogy csak évente 8-szor jársz Budapestre!
A munkába járás nekem külön kategória. Ezért megyek minden nap Budapestre és ezért van bérletem. Átszállások: Vonatról buszra = 1 ; Buszról másik buszra = 2 . Így már érthető?
Az egyéb Látogatásaim Budapesten, a munkába járáson kívül, teszik ki az évi 8-10 alkalmat. Erre valóban elég lenne a gyűjtőjegy. Ezért azonban nem bumliznék a közösségi közlekedéssel. Bemegyek autóval és kész. Egyébként kötözködni én is tudok, ha akarok! Válasz nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!