Tényleg nem illik a villamoson enni?
Ne kötözködj. Szerintem nap mint nap elég sok olyan emberrel utazol egy járművön, aki ha összemoslékozod a ruháját - pedig tudod, hogy bkv-n nem zabálunk! - szó nélkül pofán vágna.
De ha nem hiszed, próbáld ki. Lehet, hogy tévedek és mindenki elnézést kérne amiért összeruházta a kajádat.
Ha egyszer sem erőszakolnám meg édesanyádat...
Ha egyszer sem gázolnám el a hugodat a zebrán...
Ha egyszer sem lopnék a közértben...
Soroljam még?
alapvetően utcán enni neveletlenség. így tartja az illemszabály.
tény, h leganézhatod a járművet, de szerintem sok ember boldogabb lenne, ha a csöviket és az igénytelen suttyókat tiltanák le a villamosról, mintsem azt az embert, aki megeszik egy pogácsát.
Nyilván van különbség evés és evés között.
Ez az enni tilos inkább megelőzés: a biztonsági övet sem azért kapcsolod be, mert anélkül nem lehet vezetni, hanem ha véletlenül bekövetkezik egy baleset, akkor életet menthet. Enni sem azért tilos - szvsz - mer talapból feltételezik, hogy mindenki összekajálja a buszt, hanem mert ha egyszer egy erősebb fékezésnél nem tudsz miatta kapaszkodni, összekoszolhatod a buszt, más ruháját.
Az, hogy illik, vagy nem illik, jó kérdés. Szabályzat szerint tilos, és inni is.
Ezzel szemben pl. a MÁV-on ezek a dolgok teljesen szabályosak.
Lényeg, hogy nem ettől lesz koszosabb a jármű, és hülyeség is arra hivatkozni, hogy emiatt néznek ki úgy a járművek, ahogy.
Nyilván előfordulhat, hogy kajával összekensz valami, de erre kicsi az esély, ha vigyázol és szándékosságot se mutatsz.
Az, hogy valaki veréssel fenyegetőzik emiatt, saját magát minősíti, és inkább valamelyik elmegyógyintézetben lenne a helye. Bár szerintem csak itt írásban nagy a "szája". A való életben nem tenné meg, mert mondjuk engem megbüntetnének BKV-n kajálásért, őt meg bevinnék könnyű testi sértésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!