Megbüntettek a MÁV-on mert elaludtam és nem tudtam jegyet venni a vonatra. És én rendelkezem utazási kedvezménnyel ami nem volt nállam, egyéb okok miatt, de 15 napon belül bemutatom, akkor a 90%-os kedvezmény miatt elengedik a büntetés 90%-át? !
Ha jegy nélkül szálltál fel a vonatra és ott ahol felszálltál amúgy vehettél volna akkor az a jegy ára+2000 ft pótdíjjal megy alap hangon ezzel nincs mit tenni. Ha volt jegyed, de kedvezményes és nem tudtad igazolni akkor az több, de ha 15 napon belül bemutatod egy pénztárban a kedvezményre jogosító iratot ( pl. diákigazolvány) akkor 1000 ft-ra mérséklődik a pótdíj, de ezt ki kell fizetni. Jegy nélkül 2000 ft a pótdíj azt ki kell fizetned.
Ha jól értem akkor jegy nélkül szálltál fel a kaller elkapott és megpótdíjazott, de te 90%-osat kértél tőle, de nem tudtad igazolni ,h jár neked? Ez esetben gondolom fizetted a 90%-os jegy árát+2000 ft pótdíjat, ill. a kallertől kaptál egy utasleadási lapot amin az van ,h kedvezményre jogosító igazolvány hiánya? Ez esetben ha bemutatod időben ezt a hiányzó iratot 1000 ft-al megúszod, különben ezt is ki kell fizetned.
Úgy volt, hogy elaludtam délibe, felkeltem fehérváron, addig nem volt para, aztán pedig felszálltam egy délibe menő vonatra és ott szintugy elaludtam és a kaller pedig megbüntetett mert nem volt jegyem. Azt írta erre a lapja hogy menetjegy nélkül utazott. De nem értem hogy nekem akkor miért lett 6000 a pótdíj, ha egyszer 2000 kéne legyen?! :| A menetdíjat is felírta, ami 525Ft és még pótdíj, amit 6000 forintra állapított meg. :| Akkor most? lehet reklamálni vagy nem?!
2525Ft-ot kifizetek, de ennyit nem :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!