Mi az, a fehér akármicsoda ami a vonatsínekre van leöntve átjáróknál, peronok előtt?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi lehet az, de van egy erős gyanúm, nekem mésznek tűnik. De ha az is lenne mit keres ott?2009. máj. 10. 19:25
1/13 anonim válasza:
mész. szerintem a jobb láthatóság miatt van ott.
2/13 anonim válasza:
Nem volt ott a közelmúltban valami baleset? Én valami olyat hallottam hogy olyankor szokták...
3/13 A kérdező kommentje:
Balesetnél? Legfeljebb levág a kerék egy kezet, lábat, fejet, de hogy jön ehhez a mész?
2009. máj. 10. 19:43
5/13 anonim válasza:
nem, tuti nem csak balesetnél csinálják, én hévsínek mellett lakom és vonat is van elég közel, és minden peron széle ki van meszelve, évente 2x kenik át. sötétben is sokkal jobban látszik, gondolom így nem lépnek mellé a népek :)
6/13 A kérdező kommentje:
Aha.
2009. máj. 10. 19:48
7/13 anonim válasza:
Ha a meszelést a peron szélén látod, akkor az csak megjelöli a peron szélét, "kiemelés", a láthatóságért van. Viszont a vágányok közötti meszelés egy gázolás után a fertőtlenítésre szolgál.
8/13 anonim válasza:
Klórmész a fertőtlenítő színe, és nem tudom, hogy így van-e, de szerintem átjárókat nem árt fertőtleníteni a szar miatt sem, ami a vonatwcből kihullhat.
9/13 A kérdező kommentje:
Értem. A 20:32-es válaszolónak elmondanám, hogy ha a vonat gázol akkor ellöki az embert az útjából. Legalábbis én így tudom.
2009. máj. 10. 21:42
10/13 anonim válasza:
Rosszul tudod, nem csak ellöki hanem szét szakítja cafatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!