Lyukasztott vonaljegyet mi alapján ellenőrzik, hogy te pont most lyukasztottad?
Oké bocsika.De BKV.
Képzeljük el a következőt: ülök a metrón.Hopika,nincs nálam jegy.Átkutatom a zsebeimet és megtalálom azt a jegyet amit mondjuk tnap lyukasztottam és(mondjuk) pont az 1-esnél.(Mivel néptől jövök ,ezért ha vettem volna jegyet akkor is 1-esnél lenne.)Nos,felmegyek a lépcsőn és kallereket látok. Kérik a jegyet.Odaadom a tegnapi jegyem.
Lyukasztott jegyen lévő dátum (amit a gép rányom) nehezen látszik.
Mi történik a következő esetben?Honnan jön rá a kalauz ,hogy ezt mikor lyukasztottam?
Ezt amit írtok mind értem.Kivéve a metrónak ezt a rendszerét.17éves vagyok.Illene tudnom,szóval valaki lesz kedves és elmagyarázza?Köszönöm.
Mi is mind a BKV-ról írunk, nem értem miért hangsúlyozod folyton. Másrészt meg ha érted, amit írunk, akkor miért kérdezel rá ugyanarra sokadszorra is?
Többféle jegylyukasztó/érvényesítő van:
1. 3 lyukat(állítólag van amelyik 2-t) nyom a jegyre. Naponta többször átállítják, ezzel megelőzve, hogy akár véletlenszerűen is kifogd ugyanazt a járművet mondjuk hazafelé és ne lyukassz új jegyet.
2 Egy szögletes részt kimetsz a jegyből és egy dátumot, időt is tartalmazó számsort bélyegez rá. A lyuk lényege, hogy azonnal látható legyen, hogy már érvényesítve van, a számsoré pedig hogy lássák mikor érvényesítetted. Halvány, de olvasható és azt nézik. És ugye a metrónál eleve átszállhatsz adott jeggyel, csak van egy 60perces időkorlát, amig egy jeggyel utazhatsz. Az egy másik dolog, hogy 10-ből 4-szer nem nézik meg alaposan a jegyet és esetleg egy régebbit is elfogadnak.
3. Csak dátumos,idővel ellátott számsort bélyegeznek a jegyre. Lényege megegyezik a fentebbiével.
Remélem most már képben vagy! :)
12:54-es vagyok...
BKV-s vagyok ezért tudom pontosan,hogy nem úgy van,ahogy írjátok.Azt meg nem igazán írhatom le,hogy hogy csináljuk..
Nem tudom,most mi a menő szöveg,és mi nem,de én tudom,mit írok.Azt meg szerintem nem nehéz elképzelni,miért nem árulom el.Aki szolgáltatást vesz igénybe,fizessen..Ilyen egyszerű!Ha elmész a nadrágodat felvarratni,kijössz fizetés nélkül?Vagy taxiból kiszálláskor nem fizetsz?
Nem olvastam végig a válaszokat, de ha tényleg mindig három lyukat csinál, akkor 9!/((3!)6!)=84 variáció van, tehát 8 gyűjtőjegyet és 4 vonaljegyet kell venned, ami összesen 25400 forint. Ezeket kell mind a 84 variáció szerint kilyukasztgatnod, és mindig egy olcsó vonaljegy méretű papírnak is nálad kell lennie, hogy megnézzed, épp milyet lyukaszt a gép, és mielőtt felszállna az ellenőr, a 84 jegy közül pont azt még elő kéne keresned.
Hmm. Nem hangzik túl jól. Inkább lyukaszd ki mindig rendesen a jegyedet, kocsog! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!