Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bérlet! Hogy is van ez?

Bérlet! Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek,mert ebben a témában nagyon hülye vagyok. :(

1. Bérletet km-re,vagy két városra veszek? Tehát kérek egy 60 km-eset,vagy azt mondom,h innen ide szeretnék utazni?

2. Most megyek egyetemre,de nincsen még oda diákom,de ugye a mostani okt. 31-ig érvényes. Itt azt olvastam,hogy a 90%-os bérletet csak az iskolád és a lakhelyed közti távolságra vehetsz,és igazolni kell valamilyen lappal. Tehát én addig nem is vehetek bérletet,amíg nincsen új diákom?

2011. aug. 11. 00:19
 1/10 anonim válasza:
59%

1.nem km-re veszed,hanem 2 város között

2.igen,addig nem vehetsz bérletet

2011. aug. 11. 00:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem addig vehetsz a régi diákoddal is. De az új sulidban kérhetsz ideiglenes diákot is.
2011. aug. 11. 06:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Vehetsz addig is bérletet, csak igazolást kell kérned.

Nemtudom vonat-e vagy volán.

Vasúttnál annyi az egész, hogy letöltöd ezt a nyomtatványt, és kitöltve elviszed a lakhelyed szerinti állomásra:

[link]

A tanulóbérlet oldalra ird be a viszonylatot. Alul iskolaváltozást jelölj.

Et leadod a pénztárban ő meg a diákod alapján (a régit vidd!) kiállít egy igazolást, arról, hogy okt 31-ig vehetsz diákbérletet a megadott viszonylaatban. Ennyi.

Aztán utazáskor a bérleted mellé a régi diákod és az igazolást is fel kell mutatni ez a 3 lesz együtt érvényes amíg meg nem kapod az újat, de max okt 31-ig hiszen a középsulis diák addig érvényes.

2011. aug. 11. 06:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Buszra kellene,nem tudom,hogy ott van-e ilyen igazolás. Az ideiglenes diák azért nem jó,mert nem tudom,hogy mikor tudnám megcsináltatni,és azért szeretnék már szeptemberre bérletet,mert sokat fogok utazni,mert ugye nem rögtön kezdődik a suli. De már szeptember közepén nem érné meg megvenni. De köszi szépen a válaszokat.
2011. aug. 11. 12:59
 5/10 sliman válasza:
Azt is megteheted, hogy az első tanítási napon (vagy előbb, ha van ügyelet az iskolában) szépen kértek egy iskolalátogatási papírt a titkárságon, ezzel igazolja az iskola, hogy felvett hallgatói körébe, ezzel sztem megoldódik a bérlet-vásárlási mizantéria. Családi pótlék igényléséhez úgyis szükség lesz rá!
2011. aug. 22. 14:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Iskolalátogatási igazolással NEM LEHET bérletet venni. Így az utolsó javasklatát jobb elfelejteni mert bűntetés a vége...
2011. aug. 22. 15:20
 7/10 sliman válasza:
hmm.. mea culpa! Rég voltam diák ;)
2011. aug. 22. 15:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi baj :) Csak nagyon sokan vannak így akik azt hiszik elfogadják, de nem.

Lényegében érthető, azt mindenki tud hamisítani...

2011. aug. 22. 15:44
 9/10 A kérdező kommentje:
És akkor mivel vehetnék? :) De szerintem hagyom a fenébe,úgyis csak első hónapban érné meg,amúgy pár száz forintot spórolnék.
2011. aug. 22. 19:24
 10/10 anonim válasza:
Szívás az egész. Velem egyfolytában szívóztak bérletvásárlásnál. A Mávnál meg lehetettt oldani, de a volán kész cirkusz.
2011. aug. 23. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!