Szeretnek a jovo hetvegen egy gozmozdonnyal a Vasuttorteneti Parkbol Balatonalmadiba eljutni. A kovetkezo kerdeseim?
- Minimum hany tonna szenre lesz szuksegem, hogy biztonsagosan eljussak a celig?
- Egy atlag szeneskocsi mennyi szenet kepes szallitani?
- Hany ember szukseges egy gozmozdony iranyitasahoz?
- Szuksegem lesz:
- egy gozmozdonykezelesi kisokosra. Hol tudok ilyenhez hozzajutni?
Vagy - egy kezdo gozmozdonykezelo gyorstalpalo tanfolyamra. Hol tudok ra jelentkezni legkesobb jovohet pentekig?
- Kb hany oras utra szamitsak? (a szendvicsek es a sor miatt)
Koszonom, Lali
Nemcsak szénre,de vízre is szükséged lenne. A mozdonyvezetéshez nem elég egy kisokos. Az külön szakma. Kell még legalább egy ember,aki fűti a mozdonyt.
A gőzmozdony vezetést ma már nem oktatják. Azonfelül nem indulhatsz el csak úgy a vágányokon,mert könnyen baleset lehet belőle. Ismerned kellene többek között a vasúti jelzőrendszert is. Még lehetne sorolni,hogy mit kellene tudnod,hogy az ötleted megvalósítsd.
Talaltam egy jo kis leirast:
Ez alapjan biztos a siker.
Ha valaki esetleg tud meg ezenkivul valami okosat, kerem irja le.
Elhalasztottam az indulast.
A szen, a viz mar megvan. A mozdonyt is kivalsztottam.
A kovetkezo kerdesem lenne:
A hamut honnan es hogyan tudom kiszedni?
Tévedés, létezik még gőzmozdonyvezetői tanfolyam!
Például ez a cég szokott szervezni:
De nem két fillérbe kerül. Meg nem kevés szívásba, ha semmilyen vasúti előképzettsége nincs a versenyzőnek. És kb. két év az időtartama (kazánfűtői gyakorlat, mozdonyvezetői gyakorlat stb.)
Egyébként a kérdező szerintem csak szívatásból írta a kérdését, vagy elmebeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!