Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Honnan tudják mikor lukasztott...

Honnan tudják mikor lukasztottam jegyet?

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 13:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem ha esetleg vki egy régebben lukasztott jegyet mutat be.
2011. júl. 18. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
a legtöbb járművön már dátumot és időt nyom rá, a régiekben meg elvileg naponta változtatják hogy melyik számokat lyukassza ki
2011. júl. 18. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor az ellenőr felszáll, ő maga is lyukaszt egy jegyet. Onnantól kezdve megvan neki a minta, amit éppen produkál a lyukasztó. Ezzel hasonlítja össze.

Persze megvan rá az esély, hogy valakinek legyen egy régebbi, pontosan ugyanolyan mintájú jegye. Ezt viszont megszűri az, hogy időnként cserélik a menetjegyeket, tehát a 6-8 éves jegy már szúrja az ellenőr szemét.

De még az is lehet, hogy van éppen aktuális, előre lyukasztott jegy az utasnál. Semmi sem tiltja. Csak éppen problémás ezt bevetni: felszállás után ki kell deríteni, milyen mintára van beállítva a lyukasztó és egy pontosan ugyanolyat kell keresnie. Aki ehhez magával hord egy teljes jegykészletet és minden egyes utazásnál meg is keresi azt, amire éppen szüksége van, az szerintem meg is érdemli, hogy ingyen utazzon, ha már ennyit szenvedett érte...

Egyébként sokat nem ér vele, mert ellenőrzés után be szokták szakítani a jegy végét, vagyis az a jegy kiesik a gyűjteményből, be kell szerezni helyette egy ugyanolyat.

2011. júl. 18. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Bp-en az egyik járaton kb 2 éven keresztül mindig ugyanarra a 3 számra volt állítva a lyukasztó, úgyhogy miután több jegytömböm is megtelt vele, már a régieket lyukasztottam újra... tudom-tudom csúnya dolog, de az vesse rám az első követ, aki nem tette volna ezt. :)

Egyébként " Ezt viszont megszűri az, hogy időnként cserélik a menetjegyeket, tehát a 6-8 éves jegy már szúrja az ellenőr szemét. "

Szúrhatja a szemét, de - bkv-n legalábbis - érvényesek a 7-8 éves, sőt régebbi

2011. júl. 18. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
... jegyek is. :)
2011. júl. 18. 14:05
 6/9 A kérdező kommentje:
valami féle sorszámot láttam a mai jegyemen abba van a dátum??? csak érdekel
2011. júl. 18. 14:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

én megállok a lyukasztónál hátul, ha száll fel valami ellenőr beledugom és gyorsan kilyukasztom, aztán hiába sipákolna van nekem lyukasztott érvényes jegy, nem tud megbüntetni.

így kb 400 ft ból elutazok 1 hetet.

2011. júl. 18. 14:48
 8/9 anonim ***** válasza:
igen, ha jól tudom, akkor rajta van az év/hó/nap, óra/perc a megálló kódja is, ahol kezelted, (mert ezek a bélyegzősek már összefüggésben vannak az utastájékoztató rendszerrel), és azt hogy melyik irányba (melyik végállomás felé) haladtál,
2011. júl. 18. 14:52
 9/9 A kérdező kommentje:
múltkor nekem azért sipákolt mert leszálltam és nem mutattam meg miközben meg miután leszálltam....énis azt csinálom ott állok de nem mindig ismerem fel őket
2011. júl. 18. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!