A vanotokon (máv) mi a külömbség az első osztály és a 2. kocsiosztály között?
mert amikor utaztam vonaton akkor is csak a második osztályon.. de milyen lehet az első? miben tér el? mi van ott pluszba? adnak enni vagy mi? :D vagy kényelmesebb?
előre is köszi a válaszokat.. sürgős lenne mert hamarosan utaznék hosszu távon.. és első osztályon akarok menni :D
Szia!
Kényelmesebbek és tágasabbak az ülések, ennyi:)
Pl. még a másodosztályúaknál a fülkés kocsiban 8 hely van, addig az első osztályúnál 6. Több különbséget nem vettem észre az első osztályúhoz képest:) Jah illetve annyit, hogy némelyik első osztályú kocsiban van ilyen fehér fejvédő a fejednél:)
Az utazóközönség is eltér.
Pl. olyan helyen ahol a madár sem jár tök üres a másodosztály is, de a cigánylakta falvakban este a másodosztályú kocsikban "érdekes emberek" fordulnak elő.
Fesztiválok környékén is ha nem akarsz ezer izzadó részeg emberrel összenyomva utazni, akkor utazz első osztályon.
Akár IC, akár gyorsvonat, az 1. osztályon mindig max. 3 (1+2) ülés van egymás mellett, míg a másodosztályon alapból 4 (2+2). Az első osztályon az ülések szinte mindig textilborításúak.
Lábtér: Hagyományos fülkés kocsinál nagyobb, mert csak 9 fülke van 10 helyén. Klasszikus IC kocsinál, nem nagyobb, mert ott 10 ülésbox van, akárcsak 2. osztályon. (ülés kevesebb van, és saját karfád van, nem osztozol vele a melletted ülővel). Viszont egyes nemzetközi kocsikon, pl. amik Szombathelyre mennek IC-kben, ott az 1. osztályon tényleg óriási lábtér van, de a 2. osztályon sem kevés. Viszont "cserébe" az asztal kicsike, és nem a megszokott IC asztal.
Itt tudsz képeket nézegetni 1. és 2. osztályú kocsik belsejéről: www.vonatosszeallitas.hu/kocsik.html (rá kell kattintani a kocsi képére).
Az előttem válaszolókhoz még annyit hozzátennék, hogy a vonatnem is számít. Például egy személyvonat 1. osztálynál jobb az IC 2. osztály. Ehez itt egy táblázat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!