90%-os utazási kedvezmény. Hogy is van ez?
Pénteken Békéscsabáról utaznék Nagymarosra Szeged érintésével. Tehát először Békéscsabáról Szegedre mennék elintézni a dolgomat, majd Szegedről Budapestre, onnan pedig Nagymarosra.
Mivel félárva vagyok, jár utazási támogatás (évente néhány alkalommal utazhatok 90%-ossal, az utazásokat egy papírra pecsételik be)
A kérdésem az lenne, hogy ha Békéscsabán megveszem a jegyet Nagymarosra egyben, természetesen a szegedi kitérőt is belefoglalva, akkor az egy utazásnak számítana, azaz egyet pecsételnének, vagy az átszállások miatt többet?
Csak az írjon legyen szíves, aki érti a problémámat! Köszönöm
Szia! Nekem is volt még diákkoromban, így értem :D
Na szóval velem mindig úgy volt, hogy a buszon először lepecsételte, aztán amikor átszálltam másik buszra, akkor mindig mondtam a sofőrnek, hogy már van rajta aznapi pecsét, ő meg nem sokat foglalkozott vele...
Viszont a máv-nál sokat szőröznek ezzel, szóval ha vonattal is mész aznap, akkor szerintem ott külön fognak pecsételni.
De szerintem a buszsofőrnek simám mondhatod, hogy ne tegyen rá még egyet...amúgy a sofőrök általában kézzel írják rá a dátumot, nincs pecsétjük :D
Remélem tudtam segíteni!
Szerintem a kérdező nem ezt kérdezte, amit válaszoltál.
Kérdező, ez az utazás abszolút nem bonyolult, ráadásul teljesen folytatólagos.
Békéscsabáról Szegedre eljutsz közvetlen vonattal. Amint leszálltál a pénztárban vagy az információnál kérned kell egy útmegszakítási igazolást (hacsak nem olyan gyorsan elintézed a dolgodat hogy az első vonattal mész is pestre!) Nem gond, ezt kb 2 perc alatt megírják, és máris érvényes a továbbútra a jegyed. (Amúgy csak akkor érvényes, ha az első vonattal mész is tovább.)
Dolgod végeztével Szegedről feljössz egy vonattal a Nyugatiig, majd onnan Nagymarosra.
ezt meg fogod kapni egy Békéscsaba-Nagymaros vonatjegyen egyben, és így csak egy pecsételős mezőt használsz fel rá. :)
Köszönöm a válaszokat!
Erről az útmegszakítási igazolásról még nem is hallottam, mivel sosem utaztam így. Ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem: Pesten is ugyanezt el kell intéznem, ha nem a legkorábbi nagymarosi vonattal utazok tovább?
Pesten belül nem kell intézned, mert az Üzletszabályzat szerint a Budapest területén belüli útmegszakításokat igazoltatni nem kell.
Amúgy a fővizsgálók kérik, rahjtunk is itt próbált fogást találni (elég hosszan utaztunk 2 napig az országban) aztán nagyon láthatóan elszomorodott, amikor átadtam az igazolásokat is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!