Kik kaphatnak 90%os utazási kedvezményt?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy tartós betegségben szenvedők is kaphatnak.. Meg úgy általában, mik a feltételei?2011. júl. 13. 12:40
11/13 SennaHikari válasza:
90%-os kártyát 18 éves korig kaphat a súlyosabb beteg személy, amivel egy kísérő szintén ingyen utazhat. A BKV-MVK ingyenes. A félárva (mint én is) évente egyszer áprilistól számítva egy éves papírt kap, amin pecséthelyek vannak. 2db 90es és azt hiszem 8db 50-es. Ez addig jár, amíg az árvaellátást is kapja, vagyis, amíg nappali rendszerben tanul és nem töltötte be a 24-et. A két 50% felhasználással 90%-os jegyet lehet váltani, de az oda-vissza (retúr) jegyben már 4 db 50%-os helyet igényel. Pont most fog változni, így nem tudom ez rám mennyire lesz hatással.
12/13 Bonanno válasza:
Nem csak tartós beteg kaphat 90% ost!!! Ha például egy olyan tanfolyamon veszel részt amit a munkaügyi központban intéztál el és elmúltál 18 akkor is kaphatsz :D bár lehet hogy csak a tanfolyam elvégzéséig érvényes ezt nemtudom.
13/13 anonim válasza:
18 év felett is lehet kapni, 24 éves korig ha tanulói jogviszonnyal rendelkezel. Nekem is jár, fél árva vagyok és 20 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!