Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az az elág? (asszem kőbányá...

Mi az az elág? (asszem kőbányán van)

Figyelt kérdés

Hol van az elág?

Sok budapesti barátom az elágon szoktatk találkozni, mi az, hol van?

2011. jún. 17. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Én elágnak az elágazást mondom.

Vasúton vannak elágazások, psten van pl. a Városligeti elág. De hogy erre gondolnak-e...?

2011. jún. 17. 21:00
 2/8 A kérdező kommentje:
nemhiszem, mert olyan ismerősöktől hallottam, akik nem ismerik egymást, tehát azt hittem ez valami köztudott hely így nem mertem rákérdezni
2011. jún. 17. 21:03
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

elág = elágazás

és h hol taliznak? biztos van vmi bejáratott találkozó helyük ahol összefutnak.

mi mindig a szalagnál szoktunk találkozni. ez pl 1 főút menti kis leágazás 1 szalagkorlátnál ahol nagy füves rét van ahol driftelgetni szoktunk. :)

2011. jún. 17. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

Létezik egy Városligeti elágazás nevű vasúti megállóhely a Mexikói út, Erzsébet királyné útja kereszteződésénél, közel a Mexikói úti BKV végállomáshoz, és a 73-as trolinak is ott van a végállomása.

[link]

2011. jún. 17. 21:15
 5/8 A kérdező kommentje:
ezer köszönet nektek, főleg az utolsónak, az lesz az, még egyszer köszönöm
2011. jún. 17. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elág a Rákoskeresztúron van. A központ után a Pesti Péceli elégazását hívják így. Amióta felújították a teret sokan járnak ki oda találkozni és beszélgetni.
2011. jún. 17. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Elágnak" a 17. kerületben Rákoskeresztúr-városközpontot hívják konkrétan szinte az egész pesti oldalon.

És ahogy az előttem író mondja, most lett felújítva (parkosítva), így egész kellemes hely lett.

2011. jún. 17. 22:29
 8/8 anonim válasza:
100%
Én is a XVII. kerületben lakom (Rákosmente) és a főterünket hívja a népnyelv Elágnak. Amúgy a Ferihegyi út és a Pesti út kereszteződésénél van.
2013. máj. 26. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!