Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nyíregyházáról Kőbánya Kispest...

Nyíregyházáról Kőbánya Kispestre megyek csak Cegléden átkell szállnom mert abban az időpontban úgy megy vonat, jegy kérésnél mondanom kell hogy Cegléden fogok átszállni vagy elég ha mondom a fent említett utat?

Figyelt kérdés
köszönöm.
2011. máj. 31. 21:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Nem teljesen igaz, és leginkább a többes szám nem igaz! A menetjegyet ha egy olyan vonaton kezelik, amely lefedi a teljes viszonylatot, akkor az a jegy az adott viszonylaton CSAK AKKOR érvényes átszállásra, ha a jegyvizsgáló a menetjegyen az útmegszakítás tényét és helyét feltünteti. Egyéb esetben a jegy már kezelt jegynek számít."

Ne haragudj, de ez röviden baromság...

2011. jún. 1. 16:49
 12/20 A kérdező kommentje:
mikor kezelik a jegyet ráirnak egy vonat számot, gondolom abból látja a kalóz hogy azzal nem tudtam Nyíregyről Kőbányára eljutni csak max Ceglédik.
2011. jún. 1. 17:41
 13/20 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de ez röviden baromság..."

Miért? Ugyan ezt nem én írtam, de a válaszolónak igaza van. Ha van egy Nyíregyháza - Kőbánya-Kispest jegyed, és közvetlen vonattal mész, akkor azzal nem szállogathatsz át csak úgy itt-ott. Alapvetően csak akkor, ha nem közvetlen járattal indulsz el, és csak ott, ahol a vonat nem megy vagy nem jó irányba megy tovább. Egyébként tényleg kell útmegszakítást kérni, amit persze nem mindig a jegyvizsgáló ad ki, csak ha nincs nyitvatartó pénztár az adott állomáson/megállóhelyen.

2011. jún. 1. 17:51
 14/20 A kérdező kommentje:

na köszönöm a válaszokat, az a biztos ha jelzem mikor kérem a jegyet.

de egy kis érdekesség: Végződéséből kideríthető hogy távolodik a vonal kezdőpontjától vagy épp közeledik hozzá. (Páros/páratlan végződés: páros/páratlan irány.) A páros vonatok távolodnak Budapesttől és a vonal kezdőpontjától, a páratlanok közelednek felé.

Ezen belül a közlekedés napszakját is meg lehet belőle állapítani, meg még 1-2-3-4 adatot

2011. jún. 1. 19:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez pontosan így van :D De ezt már olvastam egy kérdés válaszaként, szóval szerintem ezt bemásoltad :)
2011. jún. 1. 19:51
 16/20 A kérdező kommentje:
jaja azért irtam ugy hogy érdekesség :) csak nem a teljeset másoltam ki így az " jel nem lenne pontos :)
2011. jún. 1. 19:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Ezt én írtam ott :)
2011. jún. 1. 22:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Minden második órában megy közvetlen vonat. Az egyik órában közvetlen megy, a másikban meg átszállós, de reggel van több közvetlen vonat is. (pl. a Keszthelyi)

A jegyvizsgálóval (táblás megállóhely esetén) vagy az állomáson akkor kell igazoltatni, ha a közvetlen vonatról leszállsz. Ha nem közvetlen a vonat, akkor nem kell igazoltatni.

A pénztárnál meg akkor kell külön szólni, ha nem végig azonos irányba mész, azaz pl. Császárszállásról úgy mész Budapestre, hogy előtte felutazol Nyíregyházára (gyk. ellenkező irány) , és ott átszállsz az IC-re.

2011. jún. 2. 11:54
 19/20 anonim ***** válasza:

"ha a közvetlen vonatról leszállsz. Ha nem közvetlen a vonat, akkor nem kell igazoltatni. "

Gyerekek, ez a közvetlen vonatos téma egy marhaság, értsétek már meg...

Tökmindegy, hogy közvetlen az a vonat, vagy nem közvetlen, ha leszállsz, és utadat nem az első lehetőséggel folytatod (csak mondjuk 2 vonattal később) akkor kell.

Ha a következő vonattal utazol is tovább akkor nem kell.

Teljesen mindegy, hogy közvetlen vagy nem követlen vonatról szállsz le... A lényeg, hogy a következővel mész is tovább, vagy csak később...

Nyissátok ki az Üzletszabályzatot, Útmegszakítás rész, tessék átolvasni...

2011. jún. 2. 13:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Való igaz, mindig új dolgokat tud meg az ember.

"9.4.5 Nem tekinthető útmegszakításnak, ezért nem szükséges igazolás sem

a) ha az utas a menetjegyének megfelelő első csatlakozó vonattal utazik tovább, még akkor sem, ha a várakozás éjszakázással jár,

[...]"

"1.5.1 Két vonat akkor tekinthető csatlakozónak, ha a menetrendben meghirdetésre kerülő érkezési, illetve indulási időpontjaik alapján az átszállás köztük lehetséges. [...]"

Persze arra azért kíváncsi lennék, hogy ezt minden jegyvizsgáló tudja-e.

2011. jún. 2. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!