Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha valaki a BKV egyik busz...

Ha valaki a BKV egyik busz vonalán magán busz "szolgáltatást" indít, van valami jogi kötelezettsége van?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 18:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, mert Budapesten csak a BKV-nak van koncessziója személyszállításra. (Meg valamennyire a Volánbusznak azb elővárosi járatok városon belüli szakaszain.)
2011. máj. 26. 20:42
 12/20 anonim ***** válasza:
Javítanám az előzőt.Menetrend szerinti utasszállítást nem végezhetsz,ellenben menetrend nélküli potyabuszt indíthatsz.
2011. máj. 26. 20:47
 13/20 A kérdező kommentje:

"menetrend nélküli potyabuszt indíthatsz."

Ha időközönként jár, pl. 30 percenként akkor az menetrend szerintinek számít?

2011. máj. 26. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:

Menetrend nélküli járat! Nem egészen értem! Ugyanis, ha nem menetrend szerinti, akkor különjárat, tehát utaslista kell, nem?

A "tesco" busz az is indítható, de arról csak a teszkónál lehet leszállni odaútban. Visszaútban meg épp ellenkezőleg!

2011. máj. 27. 01:06
 15/20 anonim ***** válasza:
Menetrend nélkül,tehát nincs előre meghirdetett,időponthoz kötött indulás.
2011. máj. 27. 08:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Menetrend szerint, nem csak a BKV üzemeltethet buszokat, pl. Palotán a helyi járatról is volt szó, hogy más céggel egyezne meg a kerület.

Jogi akadálya nincsen, csak engedélyek kellenek, de úgy tudom, most azért, a BKK-nál érdemes próbálkozni, mert az alá is lehet kerülni, mint alvállalkozó, bár lehet, hogy akkor ugyanúgy el kell fogadni a Budapest bérletet (még a napi jegyet is), esetleg a jegytarifát is (állítólag megéri az alvállalkozóknak).

2011. máj. 27. 18:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes utána olvasa a német DeinBusnak.Ott is hasonló jogi problémákkal küzködtek anno,ellenben ma már nagyon sikeresek...
2011. máj. 27. 19:55
 18/20 bp1985 ***** válasza:
A Ferihegyi buszon még embert nem láttam, nem tudom kinek éri az meg.
2011. máj. 28. 23:02
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Írt valaki a DeinBus-ról. Ott mintha csak a belföldi távolsági buszoknál lehet probléma, mert konkurenciát jelent a vasútnak, bár a DB is indit távolsági járatokat, ahol nem igazán jár a vonat.
2011. máj. 29. 06:05
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Te tudsz valamit ...

5 napja tetted fel a kérdést és tegnap este az RTL híradóban hallottam,hogy a BKV elöregedett buszparkjának felújítása túl költséges volna ezért inkább külső vállalkozók bevonásával oldják meg a problémát.

Barátomnak van 10 újszerű Merci busza és haldoklik az utazási irodája - ki ne hagyj a jóból !!! "Jutalék" jeligére a hirdetőbe...

:P

2011. máj. 29. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!