Ha valaki a BKV egyik busz vonalán magán busz "szolgáltatást" indít, van valami jogi kötelezettsége van?
"menetrend nélküli potyabuszt indíthatsz."
Ha időközönként jár, pl. 30 percenként akkor az menetrend szerintinek számít?
Menetrend nélküli járat! Nem egészen értem! Ugyanis, ha nem menetrend szerinti, akkor különjárat, tehát utaslista kell, nem?
A "tesco" busz az is indítható, de arról csak a teszkónál lehet leszállni odaútban. Visszaútban meg épp ellenkezőleg!
Menetrend szerint, nem csak a BKV üzemeltethet buszokat, pl. Palotán a helyi járatról is volt szó, hogy más céggel egyezne meg a kerület.
Jogi akadálya nincsen, csak engedélyek kellenek, de úgy tudom, most azért, a BKK-nál érdemes próbálkozni, mert az alá is lehet kerülni, mint alvállalkozó, bár lehet, hogy akkor ugyanúgy el kell fogadni a Budapest bérletet (még a napi jegyet is), esetleg a jegytarifát is (állítólag megéri az alvállalkozóknak).
Te tudsz valamit ...
5 napja tetted fel a kérdést és tegnap este az RTL híradóban hallottam,hogy a BKV elöregedett buszparkjának felújítása túl költséges volna ezért inkább külső vállalkozók bevonásával oldják meg a problémát.
Barátomnak van 10 újszerű Merci busza és haldoklik az utazási irodája - ki ne hagyj a jóból !!! "Jutalék" jeligére a hirdetőbe...
:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!