Meg lehet élni egy mozdonyvezetői állásból kisvasúton?
Figyelt kérdés
Kb. mennyi pénzt keres?2011. máj. 24. 17:28
2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a kérdés mindent elmond.
2011. máj. 24. 20:53
3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy értettem, hogy a jövedelemből, amit hoz normálisan meg lehet-e élni.
2011. máj. 24. 20:55
4/9 anonim válasza:
Nem hiszem. Mert ezek legtöbbje ma már csak a turizmusból él alapítványi formában. De ahol mondjuk rendesen használják még szállításra ott talán.
5/9 anonim válasza:
A kisvasutak döntő többsége csak tavasztól őszig üzemel. Vagy ha télen is, akkor is csak hétvégén. Így nemigazán lehet ez kizárólagos megélhetési forrás.
A Gyermekvasúton meg lehetne élni, de szerintem oda nagyon nehéz bejutni.
6/9 anonim válasza:
Ja még van egy. Csömödér és Lenti kisvasútüzeme (egy üzem, csak több telephelye van az erdészetnek). Zala megyében van. Oda talán könnyebb bejutni, mint a Gyermekvasúthoz.
7/9 anonim válasza:
Persze lehet, hogy tavasztól őszig melózik az ember, így a szabadság nagy részét télen veszi ki, akkor talán össszejöhet egy teljes főállás, akárcsak a hajósoknál. De szerintem nem minden kisvasúti mozdonyvezetőnek van ekkora szerencséje. Egy részük másodállásban van csak, vagy már nyugdíjba ment a MÁV-tól (GYSEV-től).
8/9 anonim válasza:
Rengeteg kisvasútat alapítvány üzemeltet így az ott dolgozók ingyen, hobbiból vezetik a mozdonyokat. Ez annak is köszönhető, hogy nem valami sok a turista, csak arra elég, hogy legyen pénz üzemeltetésre. Így szerintem maximum a Gyermekvasúton alkalmaznak fizetett mozdonyvezetőket.
9/9 anonim válasza:
Csömödéren és Lentiben komoly vasútüzem van teherszállítással, így ott van jópár főállású mozdonyvezető. Oda talán könnyebb bejutni, mint a gyermekvasúthoz, bár nem biztos, hogy olyan egyszerű, mert kisebb városokban kevesebb a munkalehetőség, az erdészet meg fog jövőre sem Kínába menni, és nem is számolják fel, így ha nem is vastag, de hosszútávú megélhetést nyújthat, így szerintem sokan mennek oda dolgozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!