Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Meg lehet élni egy mozdonyveze...

Meg lehet élni egy mozdonyvezetői állásból kisvasúton?

Figyelt kérdés
Kb. mennyi pénzt keres?
2011. máj. 24. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki és milyen beosztásban?
2011. máj. 24. 19:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a kérdés mindent elmond.
2011. máj. 24. 20:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy értettem, hogy a jövedelemből, amit hoz normálisan meg lehet-e élni.
2011. máj. 24. 20:55
 4/9 anonim válasza:
Nem hiszem. Mert ezek legtöbbje ma már csak a turizmusból él alapítványi formában. De ahol mondjuk rendesen használják még szállításra ott talán.
2012. febr. 16. 21:53
 5/9 anonim ***** válasza:

A kisvasutak döntő többsége csak tavasztól őszig üzemel. Vagy ha télen is, akkor is csak hétvégén. Így nemigazán lehet ez kizárólagos megélhetési forrás.

A Gyermekvasúton meg lehetne élni, de szerintem oda nagyon nehéz bejutni.

2012. ápr. 28. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja még van egy. Csömödér és Lenti kisvasútüzeme (egy üzem, csak több telephelye van az erdészetnek). Zala megyében van. Oda talán könnyebb bejutni, mint a Gyermekvasúthoz.
2012. ápr. 28. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze lehet, hogy tavasztól őszig melózik az ember, így a szabadság nagy részét télen veszi ki, akkor talán össszejöhet egy teljes főállás, akárcsak a hajósoknál. De szerintem nem minden kisvasúti mozdonyvezetőnek van ekkora szerencséje. Egy részük másodállásban van csak, vagy már nyugdíjba ment a MÁV-tól (GYSEV-től).
2012. ápr. 28. 11:35
 8/9 anonim válasza:
Rengeteg kisvasútat alapítvány üzemeltet így az ott dolgozók ingyen, hobbiból vezetik a mozdonyokat. Ez annak is köszönhető, hogy nem valami sok a turista, csak arra elég, hogy legyen pénz üzemeltetésre. Így szerintem maximum a Gyermekvasúton alkalmaznak fizetett mozdonyvezetőket.
2013. ápr. 23. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Csömödéren és Lentiben komoly vasútüzem van teherszállítással, így ott van jópár főállású mozdonyvezető. Oda talán könnyebb bejutni, mint a gyermekvasúthoz, bár nem biztos, hogy olyan egyszerű, mert kisebb városokban kevesebb a munkalehetőség, az erdészet meg fog jövőre sem Kínába menni, és nem is számolják fel, így ha nem is vastag, de hosszútávú megélhetést nyújthat, így szerintem sokan mennek oda dolgozni.
2013. ápr. 24. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!