Hallottátok már hogy valaki már Széll Kálmán térnek hívja a Moszkva teret? Ti hogy hívjátok?
Ahol én lakom, van egy üzlet amit kb 3 évente átneveznek, mindig más a tulaj... Na én ott is mindig a nevén neveztem a dolgokat. Most is a nevén fogom nevezni. Nem értek egyet az átnevezéssel, de ha ez a hivatalos neve, akkor nem látok ésszel felérhető logikus magyarázatot, miért ne hívjam Széll Kálmán térnek. Ez a neve, tetszik vagy nem. A bablevest se szeretem mégis úgy hívom.
Szerintem egyszerűen csak így illik. Ez a neve. Nyilván 50 évet nem lehet kitörölni, de nekem abból nem sok jutott, könnyebben állok át. Ez a neve, hívjuk így attól függetlenül, hogy egyetértünk-e vele vagy sem.
Az utolsó válaszolóval maximálisan egyetértek!
Én sem örültem az átnevezésnek, mert rengeteg pénz, fáradság, stb., na meg nekem eddig is tetszett a tér neve, ez az új név ahhoz képest elég szar.
Viszont ha már átnevezték, akkor én sem fogok csak azért is Moszkva térnek hívni, mert nem az a neve. Széll Kálmán tér, vagy Széll tér, ami - szerintem - rövidebb is, mint a Moszkva.
utolsó: maximálisan jogos
Valahogy engem ez erre emlékeztet:
"
Állandó változás
Az embereket folyamatosan sokkolják az állandó változásokkal. Az utcák útvonalát megváltoztatják, átnevezik, a korábban ismert környékek idegenné válnak. Ez elősegíti, hogy az idősebb emberek közérzete megromoljék, és úgy érezzék: elérkezett az idő a távozásukra. Lehetővé kell tenni, hogy üresen álljanak épületek, és fokozatosan tönkremenjenek. Ugyanilyen sorsra kell jutniuk bizonyos városrészeknek. A cél városi dzsungel létrehozása, amely depressziót okoz. Dr. Day arról is szólt, hogy bizonyos épületeket és hidakat úgy kell megépíteni, hogy azok egy idő múlva összeomoljanak.
"
Az utolsó mondattal mondjuk nem értek egyet, a többivel igen, sajnos most ténleg ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!