Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatpótló buszon is van ellenőr?

Vonatpótló buszon is van ellenőr?

Figyelt kérdés
És ha van, akkor leszáll a megállókban meneszteni? :D
2011. máj. 11. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Sosem láttam még az elmúlt 20 évben.
2011. máj. 11. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Tekintettel arra, hogy a vonatokon 1-2 kalauz van, míg egy nagyobb vonatot 4-5 busz is pótolhat, így könnyen lehet, hogy nincs minden buszon kalauz. De ha csak 1-2 busz van, akkor tutira van rajta, és ott még el sem tudsz bújni a WC-n, vagy hátramenekülni két kocsival.

Menesztés: Leszállni leszáll, de menesztésnek nem sok értelme van, maximum az óráját nézi, és szól a sofőrnek, hogy még ne induljon, mert korán van! Nagyobb állomásokon, ha van forgalmista, akkor az viszont meneszthet!

2011. máj. 12. 01:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem bliccelni akartam, csak érdekelt.
2011. máj. 12. 01:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha van is rajta, soha nem ellenőriz, csak ő is továbbmegy a vonatához. Szóval kár is lenne bujkálni előle.
2011. máj. 12. 02:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen van és ellenőriznek is. Az ott ugyanúgy vonatnak számít.

Meneszteni nem kell formálisan, de a pontos indulásért ő felel.

Sőt régen az állandóan vonatpótló buszokkal pótolt vonalakon még a forgalmász is menesztette a buszt.

2011. máj. 12. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:

"Igen van és ellenőriznek is."

Jaj, hagyd már.

Amikor a szegedi IC-t pótolták Cegléd és Nyársapát között, indult vagy 5-6 busz. Közben meg olyan 2-3 jegyvizsgáló van egy vonaton. Szóval itt már fizikailag is képtelenség ezt betartani.

Most épp Pestszentimre-Ócsa között van vonatpótlás esténként. A vonatokon többnyire 1 jegyvizsgáló van, nagyon ritkán 2. Buszból meg olykor 2 is indul. Szóval itt is fizikai képtelenségről beszélünk.

Az meg a másik, hogy én nem egyszer utaztam a jegyvizsgálóval egy buszon, és nagyívben tettek az ellenőrzésre.

Azt nem vitatom, hogy vonatnak számít, de attól még ezek a tények.

2011. máj. 12. 19:00
 7/8 bp1985 ***** válasza:
Budapest-Egom vonalon minden évbe van pótlás vöri-csaba között, mert soha nem készül el a sín. Ott pl dolgozott az ellenőr. 3-an voltak, 2 busz ment, egyik pihent addig.
2011. máj. 12. 20:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyszer utaztam vonatpótló autóbusszal, akkor ellenőrizte a jegyemet a kalauz, de nem menesztett.
2015. febr. 5. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!