Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV ellenőrök mennyire dolgoz...

BKV ellenőrök mennyire dolgoz (hat) nak egymagukban?

Figyelt kérdés
Ma reggel a piros 7-esen (ami ugye egy forgalmas járat) utaztam, ahol 3 ellenőrnél alább sosem láttam. Ő egyedül volt. És bár nem értek hozzá, de az is szokatlan volt, hogy akikkel eddig összehozott a sors, azok két megálló között voltak aktívak, ez vagy hármon keresztül. Ráadásul amikor leszáll egy ellenőr, akkor vadul jegyzetel meg minden, ez sétált tovább. Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem ez inkább ilyen magányos gerillaakciónak tűnt, mintsem egy hivatalos fellépésnek. Na csak mert ha így van, akkor legközelebb elhajtom. Amúgy igazolványt sem láttam rajta, csak egy karszalag volt rajta (nagymamám megvarrja 10 perc alatt), meg egy BKV-s póló, de hát azzal is mit kezdjek.
2011. ápr. 28. 06:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Jogos a megállapításod!
2011. ápr. 28. 09:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Észbe kell vésni: aki ellenőriz téged, azt te is ellenőrizheted valami módon.

Az jegyellenőrrel is ugyanez a helyzet, nekik kötelező kitűzőt viselniük, ha nem teszi, akkor te jogosan kérheted ezt. Amúgy nincs rá szabály, hogy egy buszon csak hárman lehetnek, vagy egyedül.

2011. ápr. 28. 09:47
 3/6 bp1985 ***** válasza:
Egyedül nem dolgozhat. Civil ruhára nincs szabály, lehet abba is. Annyi van, hogy a névtábla, illetve a karszalag használata kötelező. Ha valamelyik nem látható, (pl névtábla kabát alá berakva), jogosan kérheted, hogy igazolja magát. Amennyiben nem teszi meg, panaszt tehetsz ellene (időpont, járatszám). A te esetedben teljesen jogos a felvetés, mivel nem felelt meg a formai követelményeknek. Talán a segédellenőrnek nincs karszalagja, de ebben nem vagyok biztos, ő meg főleg nem dolgozhat egyedül.
2011. ápr. 28. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Őszintén: kit érdekel ez? :-)))

Volt érvényes bérleted? Igen, Akkor lényegében tökmindegy nem? :D

A 7E-n én is láttam már ilyen magányos ellenőrt de annak a karszalagján lógott az igazolvány is. Ő azért volt feltűnő mert mindenkinek köszönt megköszönte a jegyet és jó utat kívánt. Szomorú h emiatt válik feltűnővé egy szolgáltató cég alkalmazottja, de ez van.

De visszatáérve a kérdésre: Engem nem érdekelne, hogy ki mi miért, karszalagja volt, nekem meg érvényes bérletem. Ennyi.

Jah, ha nagymamádnak 10 perc egy olyan hiteles BKV karszalag legyártása, akkor rendelnék tőle 2-3 darabot....

2011. ápr. 29. 19:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Könnyű annak a szája, akinek anyuapu/cége fizeti a bérletet. Nekem jegyem volt érvényes, de érvényes. De az ilyen magánakciókat már hadd ne támogassam. És mondjuk ha nincs jegyem, és annyira a szívemen viselem a békávé sorsát, akkor szeretném, ha az a pénz valóban legalábbis a céghez kerülne (azon belül úgyis Eleonóra meg a hozzá hasonlók kapják), de egy ilyen "másodállásban" dolgozó éhenkórásznak nem adok egy fillért sem.
2011. ápr. 29. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen az a helyzet, hogy anyuapu soha nem fizette a bérletemet, mindig saját pénzemből vettem, ahogyan most is.

De ettől függetlenül sem értem hogy ha volt érvényes bérleted miért nem szarod le hogy igazi ellenőr volt-e?

Nyilván iagazd van, hogy ha nincs érvényes jegyed, akkor nem mindegy, de arra meg azt mondom, hogy ha nincs érvényes jegyed mi a szart keresel a járművön?

2011. ápr. 29. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!