Honnan tölthetnék le Miskolc térképet, bmp vagy jpg formátumban?
Ami kb olyan mint egy zsebtérkép - elég részletes, és a felbontása is megfelelő.
Más nagyváros térképe is érdekel: Debrecen, Budapest, Nyíregyháza
Akkor hogyan tudsz térképet menteni?
Egyébként arra kellenének, hogy a tömegközlekedési vonalakat, megállókat stb bejelöljem rajta.
Utána kinyomtatnám. Több ilyen városban is járatlan vagyok, Budapesten pedig teljesen elveszett lennék. A bolti térképeken nincs minden számomra fontos info feltüntetve - ezekkel pedig könnyebben boldogulnék.
Saját magadnak el tudod készíteni, a kívánságaid szerint. Egy program kell hozzá, a Mobile Atlas Creator (ingyenes) Itt megtalálod:
A következőképpen működik:
Bal felső sarokban a map source pont alatt kiválasztod a térkép forrását, legjobb a céljaidra a google maps.
A megjelenő térképen kijelölöd a szükséges területet (bal klikk nyomvatartása mellett) majd bejelölöd a zoom levels alatt, hogy mekkora nagyítás(ok)ban szeretnéd. (a térképen látod, éppen mekkora a nagyítás)
Layer settings alatt ne legyen bejelölve a recreate/adjust
Atlas content alatt adsz neki egy nevet és ráklikkelsz az Add selection gombra
Atlas settingsnél válaszd az OziExplorer (PNG & MAP) pontot.
Végül egy klikk a Create atlas gombra
Létrehozza a kijelölt térképet png formátumban, ha több nagyítást kértél, mindegyik egy-egy külön kép, amiket utána felhasználhatsz.
Tudom, elsőre bonyolultnak hangzik, de ha magad előtt látod az egészet, egyáltalán nem az.
Szerintem talán egy a legegyszerűbb és leg testre szabhatóbb módja a térképkészítésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!