Mi kell ahoz, hogy 90% os igazolványom legyen a buszra és a vonatra? És meddig lehet igénybe venni ha van?
Ez nem igazolvány, hanem egy boríték méretű utalvány, amit a Nyugdíjfolyósító küld. Van rajta 18 karika, ebből kettő 90%-os kör, a többiből viszont kettőt kell pecsételni a 90%os kedvezmény igénybevételére, ja, és ez 1 évre szól.
Én az árvasági nyugdíjhoz kapom, mert félárva vagyok. Szerintem ilyen feltételekkel neked sem kellene.
Egyébként még tartós betegségre (pl. tesi/ szellemi fogyaték), hátrányos helyzetre is adnak.
Ne keverjük a kettőt: igaz, hogy van olyan utalvány is, amit a nyugdíjfolyósító ad ki, de van egy másik fajta igazolvány is, amit a MÁK ad ki.
Az előbbinek azok a feltételei, amit az első válaszoló is írt, tehát korlátozott számú utazásra érvényes, és csak helyközi/távolsági viszonylatban. Azok kapnak ilyet, akik valamilyen nyugdíj-jellegű folyósítást kapnak.
Az utóbbi viszont - amit "tartós betegségre (pl. tesi/ szellemi fogyaték), hátrányos helyzetre" adnak - arcképes, korlátlan számú utazásra jogosít 90%-os kedvezménnyel helyi/távolsági viszonylatban, és ingyenesen igénybe vehető vele a helyi (városi) közlekedés.
Szülők válása önmagában természetesen nem indok ilyen igazolványok kiadására, szépen is néznénk ki, minden második ember ingyen utazna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!