Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszokon az ellenőr elkérheti...

Buszokon az ellenőr elkérheti a személyi igazolványod, köteles vagy neki oda adni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 13:05
 1/7 anonim válasza:
Nem vagy köteles oda adni, de a közterület felügyelőnek aki vele szokott járni annak igen.
2011. ápr. 4. 13:15
 2/7 anonim válasza:

én úgy tudom nem, azért vannak rendőrök az ellenőrök közelében

amúgy azt nem tudja valaki, nem úgy van hogy pénztáros sem kérheti el, csak megkérdezheti elmúltál e 18, én meg válaszolok, mert nekem ezt mondta az egyik pénztáros a cba-ban amikor adni akartam a személyim... na most ezen igazodjak ki. amúgy én is úgy tudom fényképes igazolványt csak rendőr kérhet el vagy olyan személy aki megteheti és tudtommal a pénztáros nem az....

2011. ápr. 4. 13:25
 3/7 anonim ***** válasza:
NEm nagyon értem ezeket a kérdéseket. Ha nekem van érvényes bérletem, jegyem, akármim, akkor ha neki az kell miért ne adnám oda?
2011. ápr. 4. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Odaadni nem vagy köteles, de ha kedvezményt vettél igénybe, akkor igazolnod kell, hogy jogosult vagy rá.

De ehhez bőven elég megmutatni, úgy hogy a te kezedben marad az igazolvány.

2011. ápr. 4. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Hehe :D

Nem vagy köteles odaadni, de ha ő nem tudja megállapítani a kedvezményed igénybevételének jogosságát, vagy hogy a bérlet a tiéd-e akkor kizár az utazásból-->leszállít.

2011. ápr. 4. 15:07
 6/7 anonim válasza:
Higgyétek el nekem, hogy azért rendelték a közterület felügyelőket az ellenőrök mellé ,mert az ellenőröknek nincs olyan jogosultságuk, hogy a kezedből kiadd vagy elvegye a személyidet. Ezért voltak ott a téli nagy ellenőrzésekkor a közt.felügyelők. A közt .felügyelők még a személyes szabadságodat is korlátozhatják addig mig egy rendőrt a helyszinre nem hivnak, ha nagyon szívozol és nem állsz rendelkezésükre. Ismétlem ezt az ellenőrök nem tehetik meg.
2011. ápr. 4. 15:16
 7/7 A kérdező kommentje:
13:48, 5300 méterre van a 2 város egymástól,és ezért nekem 10 km es bérletet kellene vennem, mert 5100 métertől már 10 km-et kell venni,de én csak 5 Km-st akarok venni, és ha ha elkap kitalálok egy nevet..címet, azért kérdeztem, hogy elkérheti e.
2011. ápr. 4. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!