Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV ellenőrök hozzámérhetnek?

FFDP kérdése:

BKV ellenőrök hozzámérhetnek?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk csak elsétálnék mellettük (amit nem teszek, szoktam jegyet venni), akkor megfoghatnak, hogy nem megyek el? Mert úgy tudom, hogy nem szabad hozzámérniük. Egyik ismerősöm (lány) meg mesélte, hogy a fenekét is fogdosták.
2011. márc. 28. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

nem fogdoshatnak (fenekedet meg főleg, de ha csak a kezedhez ér hozzá, hogy vedd észre, hogy ott áll akkor az sztem nem gond),

és nem kényszeríthetnek arra hogy ottmaradj, ha pl.: nem akarod odaadni neki az igazolványod, ezért rendőrt akar hívni, és azt mondod, hogy elmész, és ha nem enged, akkor te is feljelentheted, amiért a személyi szabadságodat korlátozta

2011. márc. 28. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Nem érhet hozzád, de az általában mellettük lévő közterületes fel is tartóztathat, sőt kényszerítő eszközt is alkalmazhat. Egyébként én nem is igazán értem ezeket a problémákat... OK, nem fogdoshatja a fenekedet, lekeverhetsz neki egy pofont érte, vagy feljelentheted molesztálásért, de minek utazol tömegközlekedéssel, ha nem fizeted ki rá a jegyet?! Milyen alapon? Utána meg megy agyba főbe a támogatás a BKV-nak a bliccelők miatt?! Jót tesz egy kis mozgás, ha nincs pénzed jegyre. Nem kell tömegközlekedni, ha nem vagy rá jogosult. Nem az ellenőr jogairól kell beszélgetni, hanem arról, hogy nem kéne bliccelni.
2011. márc. 28. 16:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, oké hogy stréber vagy, de a szövegértéssel bajaid vannak ám:)

Kérdező:

"amit nem teszek, szoktam jegyet venni"

Te:

"minek utazol tömegközlekedéssel, ha nem fizeted ki rá a jegyet?"

Köszönjük...

2011. márc. 28. 17:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze mert te elhiszed hogy vesz jegyet? Ha venne eszébe nem jutna ezen agyalni.

Ezzel a hülye szöveggel csak azt védik ki hogy feljöjjön a volt-e jegyed kérdés...

2011. márc. 28. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:

utolsónál a pont.

(A szövegértési hibás)

2011. márc. 28. 20:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem mintha a kérdéshez sokat számítani, de szoktam jegyet venni. A lány mesélte, hogy fogdosták a fenekét és innen jutott eszembe, hogy úgy tudom, hogy konkrétan hozzá sem érhetnek az emberekhez és innen jött a kérdés.

Viszont hiszitek vagy sem, ha nem is vennék jegyet, lesz@rnám, hogy pár gyakorikérdéses mennyire vet meg ezért.

2011. márc. 28. 21:46
 7/7 anonim válasza:
Buszokon az ellenőr elkérheti az igazolványodat? Mármint köteles vagy neki oda adni?
2011. ápr. 4. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!