GYORS HELP! Bp. Nyugati-Déli pu. Között, ha metrót használok, akkor hány vonaljegyet kell vennem?
" 3-as (kék) metróval a Deák térig, majd 2-es (piros) metróval a Déli Pályaudvarig."
= 2 vonaljegy szükséges akkor, vagy hogy van ez?
Akkor ha veszek egy átszállójegyet az is jó?
Egyébként ha magasabb családi pótlékra vagyok jogosult, akkor meg nem is kell fizetnem, vagy mi?
Totál összekavarodtam most már. Látszik, hogy sosem metróztam még.
De ha ott van a Hatósági igazolásom, odaadom az Illetékesnek (= jegyeladónak) a személyimmel együtt, akkor is azt mondja, hogy vegyek vonaljegyet, és ha igen, akkor megy egy vonaljegyet + egy átszállót?
Megtaláltam a hivatalos infót is:
"Az érvényesség időtartama alatt a metróhálózaton belül (ideértve a földalattit is) átszállásra jogosít, de útmegszakításra és visszafelé utazásra nem használható."
Eddig úgy látom, hogy Átszállójegyet veszek, de ha nekem nem kell, mert ott az Igazolványom, kíváncsi leszek, hogy mit mond(anak) nekem a jegyeladók.
Apropó. a Nyugati pu.-n könnyen lehet találni egy ilyen árusító helyet is? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!