Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nincs diákom csak om azonosító...

Nincs diákom csak om azonosítóm és tb kártyám utazhatok így?

Figyelt kérdés
csak egy om azonosítóm van és tb kártyám és vonattal szeretnék utazni(diákjeggyel). leszállíthatnak ha nemtudok iratot felmutatni arról, hogy hol lakok?
2011. márc. 16. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom diákjegyhez érvényes diákigazolvány kell. Az OM azonosító nem ér hozzá semmit.
2011. márc. 16. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Úgy van. Diákig. vagy ideiglenes diákig. kell (ha elvesztetted). Ha le nem is szállíthat, de hogy megbüntet, az 100%. Ha nincs személyid sem (hogy meg tudjon büntetni), akkor rendőrt hívhat (akinek köteles vagy igazolni magad, ha nem teszed, bevisznek) vagy leszállíthat.
2011. márc. 16. 14:45
 3/5 A kérdező kommentje:
nincs személyim. összesen egy tb kártyám és egy om azonosítóm van és holnap utaznék:/ vmi megoldást nemtudtok?
2011. márc. 16. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Elvileg az utcára sem mehetnél ki így, mert ha mondjuk igazoltat egy rendőr, nem tud beazonosítani, mert nincs semmilyen iratod, és emiatt simán bevihet.

Az egyetlen megoldás az utazásra a teljesárú jegy. Vagy reménykedsz, hogy nem kérnek diákot, az esetek nagy részében beválik, de én biztos nem kockáztatnám meg.

2011. márc. 16. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

OM azonosító - ezen az igazolványon jót röhögtem, amikor nálunk bevezették, mert az összes tanulónak volt személyi igazolványa (bár nekem már, 14 éves korom óta van és igen, nem a kártyással kezdtem, hanem, az 'kis füzetessel', bár akkor már híresztelték, hogy lesz majd kártyás). OM azonosítót nagyon felfújták, pedig értelme nincsen (mármint nálunk nem volt).

A lényegre térve: kell diákigazolványodnak lennie, illetve személyidnek is, különben nem érvényes a diákjegyed.

2011. márc. 16. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!